Bestaande speakers Bowers & Wilkins krijgen AirPlay 2-update niet

Bowers & Wilkings heeft in een reactie bekendgemaakt dat bestaande speakers van de fabrikant geen toegang zullen krijgen tot het onlangs aangekondigde AirPlay 2 van Apple.

In de afgelopen maanden heeft Bowers & Wilkins een aantal draadloze luidsprekers op de markt gebracht die ondersteuning aanbieden voor draadloze protocolen als AirPlay van Apple. Eén van die speakers is bijvoorbeeld de Zeppelin, die op de foto staat afgebeeld. Deze speakers, evenals speakers als de A5 en de A7, zullen echter geen ondersteuning gaan krijgen voor AirPlay 2.

AirPlay 2 van Apple

AirPlay 2 is door Apple tijdens WWDC 2017, een belangrijke ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf, aangekondigd. Het is de nieuwe versie van de streamingtechnologie die aanwezig zal zijn op iOS 11, tvOS 11 en macOS 10.13. Het is het antwoord van Apple op de toenemende populariteit van de multiroom-opstelling.

Andere fabrikanten, waaronder Libratone en Naim, hebben al laten weten dat enkele bestaande producten het nieuwe netwerkprotocol gaan ondersteunen. Maar de producten van Bowers & Wilkins moeten het dus zonder gaan doen.

Wel nieuwe luidsprekers onderweg

De man die dit nieuws naar buiten bracht is Andy Kerr. In een reactie tegenover de redactie van WhatHifi heeft de beste man wel laten weten dat er nieuwe hardware onderweg is die ondersteuning voor Apple AirPlay 2 zal gaan aanbieden. Hoe die speakers eruit komen te zien, hoe ze heten en wat de andere mogelijkheden zijn, is op moment van schrijven helaas nog niet bekendgemaakt. 

Wel kunnen de bestaande luidsprekers van Bowers & Wilkins, die nu al werken met AirPlay, gewoon gebruikt blijven worden wanneer je later dit jaar gebruikmaakt van iOS 11, tvOS 11 of macOS 10.13.

MERK

EDITORS' CHOICE