NIEUWSGold Note

Gold Note lanceert nieuwe draaitafel genaamd Pianosa

Het Italiaanse Gold Note heeft onlangs een nieuwe draaitafel aan zijn assortiment toegevoegd genaamd Pianosa. De nieuwe draaitafel is een evolutie van de eerder draaitafels van Gold Note. De Pianosa verenigt oude techniek met nieuwe materialen en inzichten.

Gold Note Pianosa

Hoewel het in Florence gevestigde Gold Note ook digitale producten verkoopt, is het bedrijf naar eigen zeggen gespecialiseerd in analoge producten, zoals draaitafels, armen, phono-versterkers en draaitafelelementen. Zoals wel meer Italiaanse audiobedrijven besteedt Gold Note veel aandacht aan het uiterlijk en design van zijn producten.

De nieuwe Pianosa borduurt voort op de oudere modellen draaitafels genaamd Mediterraneo en Giglio. De golvende plint van de Pianosa is gemaakt van Italiaans walnoothout en verwijst volgens Gold Note naar het Toscaanse landschap en het lokale vakmanschap. Dit klinkt natuurlijk heel mooi, maar er zit ook een technische gedachte achter. De golfvorm zou voor extra stijfheid moeten zorgen. Bovendien is niet alleen walnoothout in de onderkant verwerkt maar ook een drie millimeter dikke plaat roestvrij staal en twee centimeter MDF.

Het toerental van 33 of 45 wordt elektronisch geregeld en aanpassingen worden opgeslagen, ook als het netsnoer zou worden verwijderd. De zelfontwikkelde 12 Volt-motor draait op PWM (Pulse Width Modulation). Dit houdt in dat wisselsstroom wordt omgezet in gelijkstroom en daarna weer in wisselstroom. Deze techniek zou mogelijke vibraties verregaand moeten verminderen en voor een krachtig moment moeten zorgen.

Het hoofdlager is gemaakt van gehard staal en brons. Het draaiplateau is 23 millimeter dik en is gemaakt van Sustarin. Dit is een kunststof die is afgeleid van PTE. Sustarin is stijf maar akoestisch dood volgens Gold Note.

De Pianosa wordt geleverd met een arm van het type B5.1 en een verwijderbare stofkap van polycarbonaat. De koper kan kiezen uit verschillende kleurstellingen. 

Prijzen en beschikbaarheid

De verschillende modellen zullen vanaf juli verkrijgbaar zijn. De prijzen hebben we hieronder verzameld.

Gold Note - Pianosa - Walnut + B5.1 arm kost 3.349 euro 

Gold Note - Pianosa - Black + B5.1 arm kost 2.999 euro 

Gold Note - Pianosa - White + B5.1 arm kost 2.999 euro 

MERK

EDITORS' CHOICE