NIEUWSTriangle

Triangle presenteert Australe EZ: ook een tweeter aan de achterzijde

De Franse luidsprekerbouwer Triangle brengt een nieuwe luidspreker op de markt genaamd Australe EZ. De nieuwe drieweg bassreflex-vloerstaander vult de bovenkant van de Esprit-productlijn aan. Bijzonder is de plaatsing van een tweeter aan de achterzijde, een techniek die eerst alleen in de Magellan-productlijn werd gebruikt.

Triangle Australe EZ

De Australe EZ heeft de technologie genaamd Dynamic Pulse System (DPS) overgenomen van de vlaggenschip productlijn genaamd Magellan. Kort gezegd komt het erop neer dat een tweeter aan de achterzijde van de luidspreker is gemonteerd. Volgens Triangle levert deze techniek een hoger frequentiebereik op waardoor instrumenten beter in de ruimte worden geplaatst. Bijkomend voordeel is het feit dat de luisteraar minder gebonden is aan zijn luisterstoel en niet precies in het midden hoeft te zitten voor een optimaal stereobeeld.

Triangle heeft naar eigen zeggen meer dan twee jaar gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe woofer. De conus is gemaakt van een mengsel van houtpulp en koolstof. Samen met de overgedimensioneerde magneet zorgt dit voor een frequentiebereik dat begint bij 29 Hz.

Met gebruik van lasermetingen heeft Triangle een volledig nieuwe kast ontworpen voor de Australe EZ. Het door Triangle ontwikkelde Driver Vibration Absorption System (DVAS) zorgt voor een mechanische ontkoppeling van de drie woofers.

De voet van de nieuwe vloerstaander is gemaakt van glas en rubber. Trillingen worden niet doorgegeven aan de vloer en de gebruiker kan kiezen tussen aluminium spikes of rubberen voetjes, afhankelijk van zijn vloerbedekking.

Het binnenkomende muzieksignaal wordt gefilterd door twee filters die op twee aparte printplaten zijn gemonteerd ter voorkoming van interferentie. De aansluitterminals zijn geschikt voor bi-wiring en bi-amping.

De gevoeligheid van de Australe EZ is 92,5 dB (1 Watt / 1 meter). Het frequentiebereik loopt van 29 Hz tot 22 kHz. De minimale impedantie bedraagt 3,3 Ohms. De luidsprekers zullen in witte en zwarte uitvoering verkrijgbaar zijn. Leveringsdatum en prijzen zijn nog niet bekend.

Triangle

Het in Frankrijk gevestigde Triangle bouwt uitsluitend luidsprekers en doet dat sinds 1980.

MERK

EDITORS' CHOICE