NIEUWSAkiko Audio

Akiko Audio introduceert DIY-units in de Black Box-serie

Akiko Audio introduceert deze week nieuwe modellen in de DIY Black Box Series van het merk, gericht op de doe-het-zelvers in de hifi. "Speciaal voor de grote groep muziekliefhebbers die graag zelf bouwen, apparaten modificeren en een eigen invulling geven aan de mooie audiohobby."

"Op veler verzoek hebben we nieuwe inbouwunits ge√Įntroduceerd," zo laat Sander van Berlo van Akiko Audio aan HiFi.nl weten. "Accessoires die de hoogfrequente ruis verminderen op de meest effectieve plaats: √≠n de meterkast en in de behuizing, dicht bij de elektronische componenten en stroomvoorziening van uw apparatuur en stroomdistributie." Het gaat om de Black Box Equipment Unit (265 euro), de Power Unit (250 euro), de Harmonizer (350 euro) en de Fuse Box (275 euro).

Akiko Audio Black Box

De nieuwe DIY-units zijn gebaseerd op de Harmonizer unit in de Akiko Audio Powerconditioner Corelli.¬†Tijdens de ontwikkeling van de Corelli, een powerconditioner die afgelopen najaar werd ge√Įntroduceerd, bleek de unit ook op andere plaatsen een effectief wapen tegen hoogfrequente ruis, aldus Van Berlo. "Hoogfrequente ruis is alom aanwezig in een muzieksysteem en mengt zich in de luidsprekers met de muziek waar we naar luisteren. Deze ongewenste ruis is volgens ons de belangrijkste veroorzaker van luistermoeheid."

Het verlagen van deze ruis moet zorgen voor een betere waarneming van de muziek. "Kleine details worden beter hoorbaar, evenals de ruimtelijke informatie."¬†De ge√Įsoleerde behuizingen van de nieuwe units zijn van antistatisch slagvast ABS.¬†Het plaatsen en aansluiten moet een eenvoudig karweitje zijn, waarbij de aansluitkabel aangesloten wordt op het centrale aardingspunt of op de aarde-aansluiting van de IEC.

Meer informatie over de nieuwe modellen vind je op de website.


EDITORS' CHOICE