NIEUWSGrado

Grado’s nieuwe vlaggenschip heet PS2000e

Het Amerikaanse Grado, maker van hoofdtelefoons en draaitafelelementen, heeft een nieuw vlaggenschip aan zijn assortiment hoofdtelefoons toegevoegd. Grado heeft twee jaar gewerkt aan de ontwikkeling van het nieuwe model dat PS2000e is genaamd. Het betreft een over-ear model waarvan de oorschelpen gemaakt zijn van esdoornhout.

Grado PS2000e

De nieuwe hoofdtelefoon heeft volgens Grado een wijdere en comfortabelere hoofdband vergeleken met het oude vlaggenschip PS1000e, die overigens in het assortiment zal blijven. De keuze voor esdoornhout was niet alleen esthetisch maar ook akoestisch ingegeven. Het gelakte esdoornhout van de oorschelpen zou ongewenste reflecties en vervorming tegengaan volgens Grado.

De PS2000e is voorzien van nieuwe drivers. Materiaalkeuze en vorm zijn volgens Grado geoptimaliseerd voor zuivere muziekweergave, maar Grado geeft hierover verder geen details. Het frequentiebereik loopt van 5 Hz tot 50 kHz. De impedantie bedraagt 32 Ohms.

De PS2000e komt in de VS op de markt voor 2.700 dollar. Europese prijzen zijn nog niet bekend.

Grado

Grado is een Amerikaans familiebedrijf dat is opgericht in 1953 en is gevestigd in Brooklyn NY. Het bedrijf maakt uitsluitend hoofdtelefoons en draaitafelelementen.


EDITORS' CHOICE