NIEUWSDynaudio

Doe mee met de prijsvraag en win de Dynaudio Special Forty

Tijdens High End München heeft Dynaudio de Special Forty-luidspreker aangekondigd. Dit is een speciale luidspreker die wordt gelanceerd ter ere van het veertigjarige bestaan van het merk. Vijftien jaar geleden bracht Dynaudio ook al de inmiddels legendarische Special Twenty-Five op de markt, een speaker die werd uitgebracht omdat het bedrijf destijds 25 jaar bestond.

Special Twenty-Five: wat was dat ook alweer?

De eerste gelimiteerde uitgave van die Special Twenty-Five, uitgevoerd in stijlvol berkenfineer met een massieve aluminium achterplaat en gesigneerd door CEO Wilfried Ehrenholz, was al snel uitverkocht. Na het jubileumjaar werd een tweede editie geproduceerd op aandringen van zowel distributeurs over de hele wereld als consumenten - zij het zonder handtekening en 25-jarige garantietermijn - afgewerkt in de traditionele Dynaudio-houtfineren.

De Special Twenty-Five was uitgerust met de legendarische Esotar2-tweeter met neodymium magneet en gepoorte kamer, gepaard met een 20cm. woofer; technisch gezien een familielid van de driver in Dynaudio’s absolute topmodel, de Evidence Master.

Aan de achterzijde van de luidsprekerkast zat een massief aluminium achterplaat gemonteerd, waarop de naam van de luidspreker en het jaartal waarin dit model voor het eerst werd geïntroduceerd.

Dit is de Special Forty van Dynaudio

De Dynaudio Special Forty beschikt over een comleet nieuw ontwikkelde tweeter en woofer, alsmede een nieuw ontworpen filter. De 28mm Esotar Forty tweeter maakt gebruik van een DSR (Dynaudio Secret Recipe) precision-coated softdome, een ultra-krachtige neodymium magneet, een geoptimaliseerde AirFlow en Dynaudio’s bekende met ferrofluid gedempte aluminium spreekspoel, en is speciaal – en exclusief! – voor de Special Forty ontwikkeld. De woofer - Dynaudio’s beste 17cm woofer ooit! - kan met gemak frequenties tot 4000Hz verwerken dankzij Dynaudio’s gepatenteerde, en uit een stuk gevormde, geometrisch geoptimaliseerde Magnesium Silicate Polymer (MSP) conus-materiaal. Doordat het middelste gedeelte van de conus direct aan de spreekspoel gekoppeld is kan deze bovendien gebruikt worden om middentonen weer te geven. De Dynaudio engineers hebben er voor gezorgd dat de frequentie-overgang in de driver zelf plaatsvindt, in plaats van dat het signaal in het wisselfilter aangepast moet worden.

Met een techniek genaamd AirFlow Basket worden interne reflecties en trillingen in de drivers tegengegaan zonder iets af te doen aan stijfheid en stabiliteit van de conussen. Voorts zijn de drivers voorzien van Hybrid Magnet System bestaande uit een zeer krachtige neodymium magneet gecombineerd met een ferriet-magneet.

Het frequentiebereik loopt van 41 Hz tot 23 kHz (+/- 3dB). De impedantie is zes ohms en de afmetingen zijn 19,8 x 36 x 30,7 centimeter. De koper kan kiezen voor een hoogglans Grey Birch of Red Birch uitvoering. Vanaf juni is de Special Forty te koop voor 3.000 euro per paar.

Zo maak je kans op de Dynaudio Special Forty

Ga je snel naar onze prijsvraagpagina om te zien wat je moet doen om kans te maken op deze speakerset!

MERK

EDITORS' CHOICE