NIEUWS

Lyric presenteert buizenversterker met verwisselbare buizen

Het Duitse Lyric heeft een nieuwe geïntegreerde buizenversterker gepresenteerd, genaamd Ti 200, die in augustus op de markt moet komen. De gebruiker kan kiezen uit een viertal verschillende buizen die het muzieksignaal zullen versterken en kan zijn keuze later eventueel wijzigen. De Ti 200 kan maximaal veertig Watt per kanaal leveren, afhankelijk van de geplaatste buizen.

Lyric Ti 200

Volgens Lyric is de Ti 200 voorzien van de nieuwste techniek als het gaat om versterking met buizen. De nieuweling is een single-ended geïntegreerde stereoversterker die werkt in klasse A. De eigenaar kan kiezen uit plaatsing van buizen van het type EL34, KT88, KT120 en KT150. De versterker kan, afhankelijk van de geplaatste buizen, minimaal acht Watt en maximaal veertig Watt per kanaal geven. Verwisseling van de buizen lijkt in elk geval heel simpel: buizen plaatsen en knop aan de bovenkant verdraaien.

Lyric heeft naar eigen zeggen veel aandacht besteed aan de voeding. Elk kanaal heeft zijn eigen voeding die voorzien is van snelle gelijkrichterdiodes. Ook overige componenten zijn geselecteerd op muzikaliteit en duurzaamheid.

Volumeregeling vindt plaats met een motorgestuurde en op afstand bedienbare stappenschakelaar met 47 stappen, die voorzien is van metaalfilmweerstanden. De hoeveelheid negatieve feedback en dus ook de versterkingsfactor kunnen in zes stappen worden aangepast aan de aangesloten luidsprekers.

Specificaties Ti 200

Maximaal vermogen: 2 x 40 Watt (KT150), 2 x 40 Watt (KT120), 2 x 16 Watt (KT88), 2 x 8 Watt (EL34)

Ruisvloer: -96 dB

Frequentiebereik: 15 Hz tot 35 kHz (-1 dB)

Aantal ingangen: 5 x cinch

Gewicht: 32,5 kilogram

Kleur: zwart of zilver

Prijs: 12.000 euro


EDITORS' CHOICE