NIEUWS

Enquête: Wat is de perceptie van groen en hoe groen ben jij?

Groene energie is helemaal hot en Solar Captus is een startup met de ambitie om zonne-energie beschikbaar te maken voor iedereen. Het bedrijf doet dat door het zonnepotentieel van daken in kaart te brengen en bewoners doelgericht te benaderen.

Wereldwijd zijn de prijzen van zonne-energie over de afgelopen 30 jaar exponentieel gedaald en vandaag de dag wordt betaalbare energieopslag en slimme software steeds toegankelijker. Deze technologieën samen maken een gedistribueerd, duurzaam en democratisch energiesysteem eindelijk mogelijk. Dit is een van de grootste veranderingen sinds de elektrificatie van energie en maakt van een consument, een producent. 

Deze visie kan alleen worden gerealiseerd als de juiste technologie bij de juiste consument wordt ingezet. In een markt die steeds volwassener wordt, is het lastig om iedereen op een kosten-effectieve en aangename wijze te onderwijzen over het kiezen van de juiste technologie. Solar Captus vindt het belangrijk dat iedereen een gelijke kans heeft op een besparen op de energierekening.

Solar Captus probeert de consument te onderwijzen van zijn / haar potentieel door middel van slimme software en een aangename customer experience. Nooit meer verwarrende en onbegrijpelijke offertes van uiteenlopende installateurs met een verschillend productaanbod. Zij brengen de juiste klant in kaart voor het juiste product en bieden een customer experience die persoonlijk is, eenvoud brengt en de kosten voor de consument verlaagt. Het is belangrijk dat iedereen met een goed potentieel en geschikt dak, op de hoogte wordt gebracht van zijn / haar unieke kans om geld te besparen op de energierekening en zo bij te dragen aan het verbeteren van het milieu. 

Doe mee met de enquête

In hoeverre is het slappe duurzame energiebeleid een afspiegeling van de wens van de bevolking? Solar Captus wil graag weten hoe belangrijk Nederlanders duurzame energie vinden. Daarom heeft het de enquête ‘Kies Jij Groen?’ gelanceerd om dat te onderzoeken. Door middel van tien vragen kom je er achter hoe groen jij handelt en denkt in vergelijking met andere Nederlanders. Hiermee wil het bedrijf in beeld te krijgen hoe Nederlanders tegen duurzame energie aan kijken. De vragenlijst is te vinden op www.kiesjijgroen.nl. Je hebt wel een Facebook-account nodig om er aan mee te kunnen doen.

EDITORS' CHOICE