NIEUWSHiFiMan

HiFiMan presenteert tweetal nieuwe in-ear hoofdtelefoons

Het in New York gevestigde HiFiMan heeft een tweetal nieuwe in-ear hoofdtelefoons uitgebracht. Beide producten vallen in de referentieklasse van HifiMan en hebben diverse nieuwe technieken aan boord, waaronder drivers die voorzien zijn van nanotechnologie. HiFiMan claimt dat op deze wijze een lagere vervorming en beter geluidsbeeld worden gecreëerd.

RE2000

De RE2000 is het duurste model in-ear hoofdtelefoon van HiFiMan. De behuizing van de oordoppen is gemaakt van verguld messing. De kabel is gemaakt van verzilverd koper en is afneembaar. Het frequentiebereik loopt van 20 Hz tot 20.000 Hz en de gevoeligheid is 103 dB. Met een vriendelijke impedantie van 60 Ohms zal aansturing geen uitdaging zijn voor de meeste bronnen.

De driver heeft een diameter van 9,2 millimeter. Het oppervlak is bedekt met nanodeeltjes om een geometrische vorm te verkrijgen die volgens HiFiMan optimaal is voor het afstraalgedrag van de opgewekte geluidsgolven. Deze techniek wordt door HiFiMan Topology Driver of Topology Diaphragm genoemd en zou tot een verregaande vermindering van vervorming moeten leiden.

RE800

De RE800 lijkt op zijn grote broer RE2000 en heeft dezelfde driver van 9,2 millimeter. Ook de RE800 heeft een verzilverde koperen kabel, maar die is niet afneembaar zoals bij de RE2000. De oordoppen zijn ook gemaakt van verguld messing maar zijn wat kleiner dan van de RE2000. Frequentiebereik en impedantie van beide modellen zijn gelijk. De gevoeligheid is met 105 dB iets hoger.

DE RE2000 is in de VS voor 2.000 dollar te koop. De RE800 kost 699 dollar. Prijzen voor Europa zijn nog niet bekend.

HifiMan

Het Amerikaanse HifiMan is in 2007 opgericht door Dr. Fang Bian en produceert draagbare muziekspelers, hoofdtelefoons en hoofdtelefoonversterkers, al dan niet voorzien van buizen.


EDITORS' CHOICE