NIEUWS

Onderweg muziek luisteren met handige gadgets

Portabiliteit wordt steeds belangrijker voor de gemiddelde audiofiel. Er zijn meer steeds meer portable dac’s, in-ear monitors en hoofdtelefoons voor de serieuze audioliefhebber. Wat te denken van de Chord Hugo of de iFi Micro iDSD als portable dac/amp met ingebouwde accu. Het klinkt minstens zo goed als een DAP, is veelal goedkoper en is geschikt voor meer toepassingen dan alleen onderweg. Zo gebruiken wij de Chord Hugo en iFi Micro iDSD ook als serieuze dac voor thuis.

Beste portable hoofdtelefoons

Deze portable devices kunnen worden gebruikt in combinatie met een smartphone. Met een telefoonhoesje met ingebouwde accu ben je verzekerd van een lange speelduur. Handig als je graag muziek in de trein luistert of voor werk veel moet reizen. Als portable hoofdtelefoon raden wij de Audeze Sine aan. Deze hoofdtelefoon met planar technologie vind je zowel in de gesloten als open variant en biedt natuurgetrouw geluid. Andere goede opties zijn de Oppo PM-3, Bowers & Wilkins P-serie en de B&O Play H-serie.

Muziek luisteren via de iPad

Ook via de iPad kan je goed muziek luisteren. Met de iPad kan je gebruikmaken van apps voor een hogere geluidskwaliteit. Om al je muziek rustig te kunnen selecteren is er een iPad hoes met standaard. Een beschermhoes is ook nooit weg. Bijvoorbeeld een HTC Desire 650 hoesje voor extra bescherming onderweg. Handig als je muziek luistert tijdens het wandelen of fietsen in weer en wind. In dat geval raden wij oordoppen aan in plaats van een hoofdtelefoon. Je hebt speciale sport oordoppen, zowel met draad als draadloos. Voor elke toepassing is er tegenwoordig voldoende keuze voor de serieuze audiofiel.

EDITORS' CHOICE