NIEUWSWatsons

Platenwasmachine van Watsons komt naar Nederland

Een grondige reinigingsbeurt van een vinylplaat is het vertrekpunt van een goede klank. Reiniging kan handmatig met een daarvoor geschikte doek of borstel gedaan worden, maar een platenwasmachine is makkelijker en geeft een beter resultaat. Binnenkort zal Watson’s Record Cleaning Machine in Nederland verkrijgbaar zijn.

Watson’s Record Cleaning Machine

De platenwasmachine van Watson heet simpelweg Record Cleaning Machine. De distributie in Nederland gaat via "update 2022" Hifi Matters. De machine is niet volautomatisch maar wordt wel aangeprezen als handig om te bedienen.

De gebruiker legt zijn plaat op het draaiplateau van Watson’s RCM dat een diameter heeft van 23 centimeter. Omdat het draaiplateau kleiner is dan het formaat van een normale LP, zal het plateau niet nat worden. Een stevige puck houdt de plaat op zijn plaats en beschermt tegelijk het etiket. De gebruiker moet zelf vloeistof op de plaat sprenkelen waarna een borstel vloeistof en vuil van de draaiende plaat afzuigt. De vloeistof komt vervolgens in een reservoir. De zuigkracht is regelbaar en de motor van het draaiplateau is sterk genoeg om de rotatiesnelheid vast te houden, ook als er stevig wordt geborsteld en gezogen.

Watson’s RCM wordt standaard geleverd met een borstelarm van twaalf inch. Optioneel kan ook een arm van zeven of tien inch worden geleverd.

De Watson’s RCM stevig gebouwd, maar mocht er toch iets kapot gaan dan zijn onderdelen in Nederland op voorraad.

Watson’s RCM zal vanaf juni 2017 leverbaar zijn voor een prijs van 495 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE