NIEUWSPMC

PMC lanceert zijn eerste geïntegreerde versterker

De Britse luidsprekerbouwer PMC heeft zijn eerste geïntegreerde versterker getoond aan het publiek op de High End-beurs in München. Het apparaat, genaamd cor integrated of simpelweg cor, is volledig analoog en heeft tegen de trend in geen digitale ingangen. PMC zal de cor later dit jaar op de markt brengen.

Cor integrated

Het woord “cor” staat volgens PMC voor hart of ziel, maar kan ook staan voor verrassing of genot. Volgens PMC is de cor transparant en voegt niets van zichzelf toe aan het muzieksignaal. Dat roepen wel meer versterkerfabrikanten. Latere praktijktests zullen meer kunnen vertellen over de klank van de cor.

PMC’s cor is een tweekanaals klasse A/B-versterker en is voorzien van vier cinch-ingangen en een enkele xlr-ingang. Voorts is een enkel paar luidsprekeraansluitingen aanwezig alsmede een voorverversterkeruitgang zodat de gebruiker een andere eindversterker aan de cor zou kunnen koppelen. Ook een hoofdtelefoonaansluiting is aanwezig.

PMC heeft naar eigen zeggen uitsluitend componenten van hoge kwaliteit gebruikt, waaronder gasgevulde relais met goudcontacten. De schuifpotmeters op de voorkant zijn motorgestuurd en op afstand bedienbaar. PMC heeft gezorgd voor korte signaalpaden en heeft moderne transistors gebruikt die voorzien van een inwendige temperatuursensor. De basis van de voeding is een speciaal ontwikkelde ringkerntransformator. De kern is gemaakt van een materiaal dat meer dan tweehonderd keer de magnetische flux van staal kan absorberen.

De cor zal later dit jaar op de markt komen en zal verkrijgbaar zijn in zwart of zilver. De prijs is nog niet bekend. 

Cor integrated specificaties

Vermogen: 95 W aan 8 Ohms, 140 W aan 4 Ohms

Frequentiebereik +0/-0,2 dB: 20 Hz – 20 kHz

Frequentiebereik +0/-1 dB: 5 Hz – 80 kHz

THD bij 1 kHz: 0,001 %

Ruisvloer: -101 dB

Dempingfactor: 160 bij 8 Ohms (20 Hz – 20 kHz)

Gewicht: 12 kilogram

PMC

PMC is een afkorting van Professional Monitor Company. Het in Engeland gevestigde bedrijf is in 1991 opgericht door Peter Thomas en Adrian Loader en bouwde aanvankelijk actieve en passieve luidsprekers voor de professionele markt. Later is PMC ook luidsprekers voor de consumentenmarkt gaan bouwen.

MERK

EDITORS' CHOICE