PureAudioProject introduceert actieve analoge crossover

PureAudioProject dat bekend is van zijn open-baffle luidsprekers heeft samen met versterkerbouwer FirstWatt een actieve analoge crossover gebouwd genaamd PAP-C1. Het apparaat is speciaal ontworpen voor luidsprekers die voorzien van een woofer en een driver voor de overige tonen, maar kan verregaand naar eigen wens ingesteld worden. De PAP-C1 zal naar verwachting eind juni op de markt komen.

PAP-C1

De PAP-C1 is een instelbare actieve analoge crossover bedoeld voor open-baffle luidsprekers. Het apparaat kan ook gebruikt worden als crossover voor bi-amping. Niemand minder dan Nelson Pass, bekend van de versterkers van Pass Labs en FirstWatt, heeft de PAP C1 ontworpen.

De PAP-C1 is gebaseerd op de crossover van FirstWatt type B5 die met JFet’s is gebouwd. Hoog- en laagfilters zijn regelbaar tot -12 dB tussen de 100 en 550 Hz. Laag, midden en hoog kunnen ook gelift worden. Het frequentiebereik reikt tot aan 100 kHz. De ingangsimpedantie bedraagt 100 kOhms, de uitgangsimpedantie 150 Ohms.

De PAP-C1 zal naar verwachting eind juni in de VS op de markt komen voor een prijs van 1.500 dollar. Prijzen voor de rest van de wereld zijn nog niet bekend.

PureAudioProject

PureAudioProject heeft vestigingen in de VS, Canada, Duitsland, Israël en China maar verkoopt zijn producten uitsluitend via het web. Het bedrijf is met name bekend om zijn open-baffle luidsprekers.


EDITORS' CHOICE