NIEUWSATC

ATC transformeert vloerstaanders tot muurhangers

De Britse luidsprekerbouwer ATC heeft drie van zijn vloerstaande luidsprekers getransformeerd tot modellen die aan de muur gehangen kunnen worden. Dat is handig als vloeroppervlak een beperkende factor zou zijn. De koper kan kiezen uit verticaal of horizontaal hangende modellen.

ATC muurhangende luidsprekers

Vloerstaande luidsprekers of monitorluidsprekers op stands nemen ruimte in beslag en kunnen gevoelig zijn voor grijpgrage kinderhandjes. Voor de liefhebber van luidsprekers van ATC die deze beperkingen herkent, heeft ATC goed nieuws. ATC heeft drie van zijn modellen getransformeerd tot muurhangende modellen. “Geen ruimtebeslag en toch een goed geluid,” zo lijkt de gedachte achter deze transformatie. De koper kan kiezen uit witte of zwarte modellen.

Het gaat om monitorluidsprekers SCM7 en SCM 11 en vloerstaander SCM40. De muurhangers HTS7, HTS11 en HTS40 zijn bedoeld voor verticale montage en hun evenknieën HTS7C, HTS11C en HTS40C zijn bedoeld voor horizontaal gebruik. Alle nieuwkomers zijn voorzien van ATC’s eigen drivers die ook in de vloerstaande modellen zijn gebruikt, waaronder een 25 millimeter Neo Soft Dome-tweeter. ATC heeft de crossover-filters aangepast vanwege de plaatsing tegen de muur.

De HTS7/HTS7C is de kleinste van de drie en kost 475 Britse ponden. De HTS11/HTS11C kost 685 Britse ponden en het grootste model, de HTS40/HTS40C, kost 1.950 Britse ponden. Prijzen zijn per stuk. De nieuwe luidsprekers zullen vanaf juli leverbaar zijn. Prijzen voor de rest van Europa zijn nog niet bekend.

ATC

ATC is een afkorting voor Acoustic Transducer Company. Het Britse bedrijf is door Billy Woodman opgericht in 1974 en maakte aanvankelijk vooral luidsprekers voor de professionele markt. De actieve modellen zijn voorzien van versterkers die door ATC zelf zijn ontwikkeld en gebouwd. Later is ATC ook luidsprekers voor de consumentenmarkt gaan bouwen.

MERK

EDITORS' CHOICE