NIEUWSTriangle

Triangle presenteert totaalpakket voor vinyl

De Franse luidsprekerbouwer Triangle presenteert een totaalpakket voor vinylliefhebbers. Het pakket bestaat uit een setje actieve luidsprekers van Triangle en een bijpassende door Pro-Ject voor Triangle gebouwde draaitafel. De draaitafel is voorzien van een element van Ortofon. Even aansluiten en de koper kan meteen beginnen met spelen.

Triangle LN01A

De actieve tweeweg luidsprekers vallen in de productlijn die Elara wordt genoemd. Triangle presenteert de nieuwe set apparaten als een ready-to-listen totaalpakket voor de vinylliefhebber. De koper hoeft zich echter niet te beperken tot vinyl. Aan ingangen geen gebrek: de luidsprekers zijn voorzien van een phono-ingang, maar ook van digitale ingangen (optisch en coaxiaal), een kleine analoge jackplugingang en een cinchingang. Voorts kan muzieksignaal via bluetooth (aptX) naar de luidsprekers gezonden worden. Een klasse-D-versterker van 50 Watt zorgt voor de versterking van binnenkomend signaal. Wie meer laag wil heeft een subwoofer-uitgang tot zijn beschikking.

De bass-reflex-luidsprekers hebben een frequentiebereik van 56 Hz tot 22.000 Hz. Het gewicht bedraagt 9,5 kilogram. Een afstandbediening wordt meegeleverd.

Triangle Turntable

Triangle bouwt uitsluitend luidsprekers en heeft zich dan ook niet gewaagd aan het bouwen van een draaitafel. De nieuwe snaaraangedreven draaitafel is gebouwd door Pro-Ject. De luisteraar kan kiezen uit 33 of 45 toeren. De aluminiumarm is reeds afgemonteerd en voorzien van een cartridge van Ortofon, type OM-10 E, die een uitgangsspanning van vier millivolt kan geven. Een interlink van goede kwaliteit wordt meegeleverd. Het frequentiebereik loopt volgens Triangle van 20 Hz tot 25.000 Hz. De draaitafel weegt vier kilogram.

De koper heeft de keus uit een witte of zwarte uitvoering. Het hele pakket zal voor 899 euro in de winkel komen te liggen.

Triangle

Het in Frankrijk gevestigde Triangle bouwt uitsluitend luidsprekers en doet dat sinds 1980.

MERK

EDITORS' CHOICE