NIEUWSHiFiMan

HifiMan toont nieuwe hoofdtelefoon en hybride hoofdtelefoonversterker

Het in New York gevestigde HifiMan toont twee nieuwe vlaggenschepen. Het gaat om een nieuwe hoofdtelefoon met de naam Susvara die aan de bovenkant van de productlijn wordt toegevoegd, net onder de elektrostatische Shangri-La. Ook een nieuwe hoofdtelefoonversterker zal binnenkort worden gelanceerd die voorzien is van buizen.

HifiMan Susvara

De Susvara is een open over-ear model en is voorzien van extreem dunne drivers van slechts één micrometer dik. Dit resulteert in een zeer lage massa waardoor vervorming tot een minimum wordt beperkt. De magneten hebben een roosterachtige structuur en laten geluidsgolven ongehinderd door. Hifiman noemt deze techniek “planar magnetic”. Het resultaat moet een volledig transparante en ongekleurde weergave geven. Veel aandacht is besteed aan comfortabele oorschelpen en een prettige hoofdband. Het gewicht bedraagt 450 gram, de gevoeligheid is 83 dB, de impedantie is 60 ohms en het frequentiebereik loopt van 6 Hz tot 75 kHz.

HifiMan EF1000

De nieuwe hybride EF1000-hoofdtelefoonversterker heeft een externe voeding en werkt in klasse A. Versterking vindt plaats door een zestal buizen van het type 6922 en een zestal parallelgeschakelde transistors. Voor hoofdtelefoons is 20 Watt beschikbaar, maar de EF1000 kan ook luidsprekers aansturen en kan dan 50 Watt in klasse A leveren. Het maximale vermogen loopt zelfs op tot 110 Watt maar dan in klasse A/B. Dit zal voor veel luidsprekers voldoende zijn. Volumeregeling is relaisgestuurd. Het dynamisch bereik is 111 dB. De versterker weegt ruim dertien kilogram en de voeding ook nog eens ruim 11 kilogram.

De Susvara zal 6.000 dollar gaan kosten. HifiMan biedt de Susvara en de EF1000 samen voor 18.000 dollar aan. De prijs voor een losse EF1000 is nog niet bekend, evenals de prijzen voor Europa. De levering zal binnenkort beginnen, zo belooft HifiMan.

HifiMan

Het Amerikaanse HifiMan is in 2007 opgericht door Dr. Fang en produceert draagbare muziekspelers, hoofdtelefoons en hoofdtelefoonversterkers, al dan niet voorzien van buizen.


EDITORS' CHOICE