NIEUWSAuralic

Auralic toont nieuwe producten op High End München

Het in China gevestigde Auralic kondigt vier nieuwe producten aan. Het gaat om de Aries G2-streamer en de Vega G2-dac, die opvolgers zijn van eerdere modellen. Nieuw zijn de Leo G2-masterclock en de Sirius G2-upsampler. Details zullen tijdens de High End-beurs in München onthuld worden.

Aries G2

De Aries G2 is de opvolger van de Aries-streamer. De ingenieurs van Auralic hebben bij het ontwerp van de G2 extra aandacht besteed aan elektrische scheiding van de diverse onderdelen om elektrische en magnetische velden geen kans te geven en jitter maximaal te onderdrukken. De streamingtechniek van Auralic maakt gebruik van wifi en kan tot DSD 512 en PCM 32 bit / 384 kHz weergeven met ondersteuning van gapless playback. De Aries G2 ondersteunt voorts multiroom-weergave en kan met een pc, tablet of smartphone worden geconfigureerd en bediend. Ook AirPlay en Roon worden ondersteund.

Vega G2

De Vega G2-dac is voorzien van een klok met een nauwkeurigheid van 72 femtoseconden waarbij de ruisvloer onder de waarde van –169 dBc/Hz ligt. Dit is mede dankzij de ruisarme voeding die een rimpel heeft van niet meer dan drie microvolt. De gebruiker kan zelf de buffer bepalen tussen 0,1 en één seconde. Het volume wordt geregeld met een relaisgestuurde ruisloze R2R-weerstandsladder. De outputstage van de Vega G2 werkt in klasse A met een afsluitweerstand van 600 ohms. De voeding van de G2 is aanzienlijk uitgebreid in vergelijking met de oude Vega. Het display en de netwerkinterface heeft zijn eigen voeding gekregen, evenals de dac, klok en outputstage. Auralic heeft de voedingen netjes galvanisch gescheiden. De gebruiker kan desgewenst kiezen uit verschillende filters.

Meer gegevens over het viertal apparaten zullen binnenkort bekendgemaakt worden.

Auralic

Auralic is een Chinees merk dat zich heeft gespecialiseerd in digitale audio. Auralic maakt DA-converters, streamers en versterkers.


EDITORS' CHOICE