(Gesponsord artikel)HI-VISITAudioXperience

Hi-Visit AudioXperience - Feestelijk heropend

Rob Nijman | 28 mei 2017 | Fotografie Werner Ero
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 14 mei 2017

Een winkelbezoek aan de vooravond van het tienjarig bestaan – dat leek ons wel een geslaagde manier om het aanstaande openingsfeest na maanden van verbouwingsvlijt aan te kondigen. Dus naar Nuenen voor een preview van een stevig uitgebreid AudioXperience!

UPDATE - AudioXperience is inmiddels feestelijk heropend, op zaterdag 27 mei. We stuurden Werner Ero er die dag op af voor een mooie fotoserie, onderstaand verhaal verscheen al eerder in mei. Op bovenstaande foto (vlnr) Erik Paulus, Martijn Lavrijsen en Hans Oosterwaal.

Het is bepaald niet de eerste keer dat HiFi.nl bij AudioXperience over de vloer komt. De speciaalzaak is al jaren vaste klant in onze reeks Hi-Visits, en ook voor dealershows, workshops en productpresentaties en –demonstraties is de navigatie regelmatig op Nuenen ingesteld. Ditmaal is de voornaamste insteek de uitbreiding van het winkelpand op nummer 66, dat met de inlijving van nummer 68 maar liefst twee keer zo groot is geworden. Trotse mede-eigenaar Martijn Lavrijsen: "De belangrijkste reden: we wilden graag een grotere luisterruimte in de sfeer van een woonkamer aan het aanbod toevoegen. Daar kunnen high-end systemen met luidsprekers zoals de Bowers & Wilkins 800 D3 en Magico S5 MKII nu permanent opgesteld staan."

Thuisbeleving

AudioXperience is zichzelf daarmee weer opnieuw aan het uitvinden. De vers bij de winkelvloer betrokken ruimte is ingericht als een serieuze hifi-beleving, in aanvulling op de luisterruimte en het uitgestalde assortiment voorin de zaak, maar ook als echte woonervaring. Het extra oppervlak wordt namelijk gewonnen uit een voormalige woning die zich achter de winkel bevond. Sinds de jaarwisseling is er in dit decor gewerkt aan een thuisbeleving die naadloos aansluit op de filosofie van de speciaalzaak, en die vlak voor de onthulling eind mei helemaal gereed zal zijn. Op zaterdag 27 mei was er daarom een feestelijke heropening, die bovendien samenviel met een mooi jubileum: tien jaar AudioXperience!

Evolutie

Saillant detail: het pand waar AudioXperience nu zo’n decennium in gehuisvest is, kwam destijds vrij omdat het bedrijf van de vorige eigenaar uit zijn voegen was gebarsten. Je kunt stellen dat voor Hans Oosterwaal en Martijn Lavrijsen hetzelfde geldt. Als je een tijdlijn zou maken van de ontwikkelingen in hun winkel, zie je namelijk een vergelijkbare evolutie. Zo moesten diverse ruimtes van het gebouw gaandeweg plaatsmaken voor een uitbreiding van de winkelvloer, bijvoorbeeld met een fraaie luisterruimte in 2009, en werd een jaar later Erik Paulus als vaste medewerker aan het team toegevoegd. De afgelopen jaren tekenden op hun beurt structureel voor een gezonde groei, en in 2016 maakte het dealerschap van de 800 D3-modellen van Bowers & Wilkins de huidige uitbreiding bijna noodzakelijk.

Voorwaarts

Natuurlijk kun je er dan voor kiezen om een stukje van de winkel vrij te maken voor nieuwe modellen, en het daar bij te laten. Maar zo werkt AudioXperience niet. Je vindt er dan ook geen saaie stellages, plichtmatige planken en gerangschikte rekken. Hifi krijgt hier echt de ruimte, als de museumstukken die het soms ook zijn. Gelukkig wel museumstukken waarbij aanraken aangemoedigd wordt; bijvoorbeeld door in die fijne bank te ploffen en je auditief te vergapen aan exclusieve sets van Ayre (de gloednieuwe QX5 stond er richting 27 mei in te spelen), dCS, Moon en Magico. Want hoewel AudioXperience zich met name onderscheidt in gedegen specialisme en een persoonlijke benadering voor de klant waarbij tijd en aandacht altijd centraal staan, is het hif-assortiment van de zaak bepaald niet generiek. Zo is de Nuenense dealer ‘s lands enige met zowel de 800 D3-serie van B&W als de grote S-vloerstaanders van Magico. Twee lijnen die bovendien ideale kandidaten zijn voor de spotlight in de nieuwe ruimte. Alsof er een idee achter de uitbreiding zit…


EDITORS' CHOICE