NIEUWSElly Audio

Elly Audio is een nieuw Italiaans luidsprekermerk

Elly Audio is opgericht door Ian Theo De Pagie, liefhebber van muziek en Italiaans design. Het merk is het resultaat van twee jaar onderzoek en samenwerking met de Italiaans luidsprekerbouwer Ars Aures die het eerste product van Elly Audio, Elly Loudspeaker, zal gaan bouwen, nadat het benodigde kapitaal via Kickstarter bijeen is gebracht.

Elly Audio en samenwerking met Ars Aures

Elly Audio heeft voor samenwerking met Ars Aures gekozen omdat oprichter De Pagie, woonachtig in België, op een dag werd getroffen door de klank van het model Mini Sensorial van Ars Aures. Dit model wordt door platenlabel Decca gebruikt als referentiemonitor voor Grand Coda piano-opnames. Hoewel De Pagie vele andere en duurdere luidsprekers had gehoord, was hij verrast door de transparantie en de natuurlijke klank van de Mini Sensorial. De Pagie heeft daarom Ars Aures hoofdontwerper Giuseppe Nizzola gevraagd om Elly Audio’s eerste luidspreker te ontwerpen.

Elly Loudspeaker

De 40 centimeter hoge tweeweg bassreflex-luidspreker wordt met de hand gemaakt door Italiaanse meubelmakers en is verkrijgbaar in zes kleuren. De lak is dezelfde als die door automerken zoals Lamborghini en Aston Martin wordt gebruikt. De kast is gemaakt van 30 millimeter dik HDF. De tweeter is een titanium model van één inch, voorzien van een neodymium magneet. De midden- en laagtoner is een 5"-model met een papieren conus. De interne bekabeling is gemaakt door Kimber Cable, volgens de specificaties van Elly Audio. Het filter is gebouwd van kwaliteitscomponenten. Crossover frequentie ligt op 2200 Hz. Elly Audio is voornemens om ook een bijpassende stand uit te brengen genaamd “Sinuous”.

“Het eindresultaat is een schoolvoorbeeld van het samengaan van techniek en Italiaans design. De luisteraar hoort een transparante en natuurlijke klank die rijk is aan details. Alle instrumenten staan op hun plaats alsof de luisteraar in de concertzaal aanwezig is,” aldus Elly Audio.

Crowdfunding via Kickstarter

Naar de winkel rennen heeft op dit moment nog geen zin. De massaproductie van de luidsprekers moet nog worden gestart, maar daarvoor zal eerst het benodigde startkapitaal via crowdfunding site Kickstarter bijeen gebracht moeten worden. Levering zal vanaf eind 2017 gaan plaatsvinden. De verkoopprijs zal 4.390 euro bedragen, maar vroege vogels krijgen circa veertig procent korting op de aanschafprijs.


EDITORS' CHOICE