NIEUWSThorens

Thorens TD-900 met subchassis

Thorens is in de aanloop naar High End München altijd een partij om op te bouwen als je op zoek bent naar productnieuws en -lanceringen. Wat er tijdens de aanstaande beurs gepresenteerd zal worden houdt het 133 jaar oude(!) merk nog even onder de pet, maar de Nederlandse importeur meldt alvast dat de eerder in München gepresenteerde TD 900-serie in huis is. 

"Hoe leuk is het om weer een echte sub-chassis aan te kunnen kondigen van Thorens?", schrijft importeur Viertron. "Iedereen kent de TD 160. Deze is vandaag de dag nog steeds erg populair onder de vinyl liefhebbers. Met deze TD 900 serie laat Thorens duidelijk zien dat de techniek van het sub-chassis niet vergeten is."

Het drietal draaitafels in de 900-serie - de TD 903, 905 en 907 - zijn een bewuste revival van legendarische modellen als de TD 150 en 160. "Echter, we hebben er aardig wat werk in gestoken om dat ontwerp te moderniseren", zo weet Thorens-CEO Heinz Rohrer. "De vraag naar een sub-chassis draaitafel was enorm, we konden er niet omheen. Wel hebben we de tijd genomen, want we wilden direct een nieuwe referentie neerzetten."

Kijk ook eens op de HiFi.nl Vinyl Special voor nieuws, reviews en meer

Het chassis van de 900-modellen 'hangt' op drie springveren, die het gewicht exact gelijk verdelen. Zodoende speel je je platen vrij van vibraties af. Het is tevens gebruiksvriendlijk, want je kunt de spanning van bovenaf aanpassen (en hoeft je dus niet onder het chassis te begeven), zelfs als er een lp ligt te draaien. 

De TD 903 is logischerwijs de instapper binnen deze nieuwe reeks. Net als middenklasser 905 is deze draaitafel voorzien van een TP 92 9-inch toonarm. Vlaggenschip TD 907 heeft een TP 88 10-inch arm met een complexere interne structuur. De modellen, eerder al aangekondigd maar tot nu toe niet daadwerkelijk op de markt, zijn verkrijgbaar in wit, antraciet en zebrano. 

Verwachte verkoopprijzen:

TD-903  - TP92 OEM I, 9 ", standard, OEM Version             €   6.795,=

TD-905  - TP92 OEM I, 9 ", standard, OEM Version             €   7.995,=

TD-907  - TP92 OEM II, 10 ", standard, MiniDin 5-Pin         € 11.595,=

Via deze link vind je de volledige 2017 line-up van Thorens.


EDITORS' CHOICE