Wilson Benesch Resolution luidspreker primeur op High End München

Het is een relatief rustige (nieuws)periode in de wereld van het betere beeld en geluid, maar gelukkig staat de 2017-editie van High End München (18-21 mei) voor de deur. En die show is altijd goed voor de nodige primeurs. Wat te denken van de nieuwe Resolution vloerstaanders van Wilson Benesch?

Het gerenommeerde merk heeft de jongste aanwinst in de Geometry Serie aangekondigd: een paar stevige speakers met de naam Resolution. Voorzien van de nodige technologische innovaties die ook terug te vinden zijn in de ontwikkeling van Formule 1- en luchtvaart-engineer, zo laat het merk niet onvermeld. Dat doet de harten alvast wat sneller kloppen en de verwachtingen wat hoger vliegen.

Daar houdt de belofte van iets bijzonders overigens niet op. Wilson Benesch spreekt van 'één van de stijfste, meest gedempte luidsprekerbehuizingen ooit gebouwd'. Daarnaast moeten slimmigheden in dat ontwerp -waaronder een combinatie van koolstofvezel en zeer nauwkeurig op maat gemaakte metalen- zorgdragen voor een krachtige, dynamische performance in een -toegegeven- bijzonder fraai jasje. Aan de binnenkant maken onder meer 12 Tactic-II drive units en twee 'Semisphere Tweeters' per paar het complexe design op. De afwerking tot slot is in allerhande hoogwaardige polymeren, natuurlijke houtfineers en koolstofvezeluitvoeringen op smaak te brengen om ieder handgemaakt paar een uniek karakter ter geven. 

Vooruitbestellen is overigens al mogelijk. Voor het zachte prijsje van (ruim) 35.000 pond kun je de Engelse gevaartes alvast boeken. Wordt ongetwijfeld vervolgd, wanneer we ze binnenkort in München ontmoeten.


EDITORS' CHOICE