NIEUWSAudio-Time

Luistershow Cephei bij Audio-Time op 10 en 11 juni

Audio-Time organiseert op zaterdag 10 (van 10 tot 18 uur) en zondag 11 juni (van 12 tot 17 uur), een luistershow om kennis te maken met de Cephei-luidsprekers.

Het is mogelijk op deze dagen vrijblijvend langs te komen. Audio-Time zorgt er voor dat alle drie de Cephei-luidsprekers te beluisteren zijn. Deze luidsprekers zijn ontsproten in het brein van de cum laude afgestudeerde componist Kristoffer Zegers, die zijn onvrede over bestaande systemen heeft vertaald naar een ontwerp die al die onvrede omzet in een ware live-ervaring.

Nu blijft het bij elk ontwerp altijd maar de vraag of de beleving van de ontwerper strookt met hetgeen iemand wil horen in de muziekweergave. De audiowinkel is zelf aangenaam verrast door de Cephei 20.2 (de eerste en tot nu toe grootste luidspreker) en het team is ook enthousiast geraakt door het aanstekelijke enthousiasme van Kristoffer, die in tegenstelling tot veel ontwerpers ook niet vies is van iemands anders mening alsmede zeer geïnteresseerd is in hetgeen door andere ontwerpers wordt gemaakt.

De Cephei 20.2

De Cephei 20.2 is een bijna 180 centimeter hoge open baffle luidspreker, met maar liefst vier woofers van elk 10-inch per kanaal, die zorgen voor een super droge, snelle, niet na-ijlende basweergave die zeer diep verloopt. 25 hz moet voor dit systeem geen probleem zijn om weer te geven. Het middengebied wordt weergegeven door een hoogstaande middentoonunit en die loopt vlekkeloos over in een aluminium-magnesium-tweeter die de hoge tonen accentueert.

Het systeem vermengt alle units dermate coherent dat de luisteraar als het ware een breedbandluidspreker hoort die van 25 tot 25.000 hz loopt. Hij heeft een duidelijk doel voor ogen, zonder daarbij té narrow-minded zijn eigen ontwerp vanaf scratch als ‘het énige echte ontwerp’ te bestempelen. Nieuwsgierig geworden? Dan nodigen Kristoffer en Audio-Time je van harte uit om onder het genot van een hapje en een drankje de Cephei te toetsen aan uw eigen muziek-weergave-wens.


EDITORS' CHOICE