Voorproefje High End München: Dan D'Agostino Progression versterkers

Het vermaarde high-end merk Dan D'Agostino laat op AXPONA van zich horen, met nieuwe versterkermodellen die we volgende maand zelf ook hopen te ontmoeten: Dan D'Agostino Progression.

In Rosemont, Illinois (nabij Chicago) vindt dit weekend AXPONA 2017 plaats, het High End München van de Verenigde Staten. AXPONA staat voor Audio Expo North America en is de grootste audioshow voor high-end elektronica in de VS. Aan het begin van het voorjaar is het tevens een mooi voorproefje op München, en wat er deze dagen tentoongesteld wordt hopen we inderdaad ook in Duitsland aan te treffen: de Progression-serie van Dan D'Agostino. Specifieker: de nieuwe stereo eindversterker van 22.000 dollar.

Het team van Dan D'Agostino heeft dit weekend de primeur van de nieuwe stereoversterker in de Progression-serie, zo melden de collega's van Hifipig. De Progression stereoversterker borduurt verder op de innovatieve Super Rail-techniek die het merk ook in de mono-variant heeft gestopt. Het idee is heel plat gezegd geleend van de turbo in een automotor en moet voorzien in een stevige boost, resulterend in hogere dynamiek, lagere vervorming en een stevige grip op de luidspreker.

Omdat de filosofie van D'Agostino nogal gestoeld is op vermogen, vermogen, vermogen voorziet de Progression Stereo daarbij in 300 Watt bij 8 Ohm, 600 Watt bij 4 Ohm en 1200 Watt bij 2 Ohm. Uiteraard zonder het karakteristieke design uit het oog te verliezen, dus we zijn blij een eerste blik op het apparaat te mogen werpen - al is het slechts een fotootje. Het bewijs dat ook 57 kilo 'lomp gewicht' nog best heel fraai kan zijn.

De Dan D'Agostino Progression Stereo zal - in ieder geval in de VS - 22.000 dollar gaan kosten. Lees meer over de imposante versterker op de website van het merk


EDITORS' CHOICE