NIEUWS

In memoriam: Henk Niemeijer

Redactie Hifi.nl | 20 april 2017

Afgelopen maandag is onverwachts Henk Niemeijer op 67-jarige leeftijd overleden.

Henk stond in Nederland en daarbuiten bekend als platenspelergoeroe en met zijn overlijden is de wereld naast een flamboyante, aimabele persoon ook een enorme hoeveelheid kennis verloren gegaan. 

Henk is ooit bij de Sneeker firma Looper begonnen, waar hij naast fietsen ook audio verkocht en zijn kennis vergrootte. Daarna heeft hij de firma Ettema in Leeuwarden opgezet. dertig jaar geleden richtte Henk zijn eigen winkel Audio Selectief in Sneek op, van waaruit hij vele liefhebbers van analoge weergave bediende.

Beroemd waren ook de altijd erg gezellige Analoge Shows, de goede koffie waar altijd een traktatie bij hoorde en het feit dat de bezoekers nooit in een uurtje weg konden komen wegens de gezelligheid. Ook als importeur (Sneek Hifi) heeft Henk veel betekend voor de Nederlandse audiowereld en dankzij hem zijn diverse geliefde hifimerken succesvol geworden.

Maar vooral; Henk was altijd bereid om te helpen. Klanten, leden van diverse fora en zelfs andere winkeliers, importeurs en reparatiediensten mochten van Henk zijn kennis gebruikmaken.

Henk zal op vrijdag 21 april in besloten kring begraven worden. Hifi.nl wenst de familie en vrienden van Henk veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.


EDITORS' CHOICE