NIEUWSAvid

AVID toont nieuwe Reference Subwoofer op High End München

Het Britse AVID heeft de Reference Subwoofer aangekondigd, die voor het eerst te zien zal zijn op de High End-beurs in München. De kast is gebouwd met aluminiumplaten van 20 millimeter. De verkoopprijs bedraagt 20.000 Britse ponden.

De Reference Subwoofer is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van AVID’s Reference
Four-luidspreker, maar kan ook andere luidsprekers ondersteunen. “Het primaire doel van een subwoofer is niet het plagen van je buren, maar het genereren van net dat beetje extra laag om de gebruiker meer bij de muziek of film te betrekken. Een goede subwoofer dient naadloos aan te sluiten bij de andere luidsprekers en dient pas op te vallen als hij wordt uitgeschakeld,” aldus AVID.

De Reference Subwoofer heeft twee drivers van 30 centimeter en een versterker van 1200 Watt aan boord en kan worden aangesloten via XLR of RCA. AVID levert software en een meetmicrofoon om het apparaat met een PC in te kunnen regelen en af te stellen voor de gebruikte kamer. Op het apparaat zelf zitten ook bedieningsknoppen en een LCD-display. Voorts kan de gebruiker met een iPhone app de belangrijkste instellingen vanuit zijn zitpositie wijzigen.

Om ongewenste vibraties geen kans te geven, is de kast opgetrokken uit massieve aluminiumplaten met een dikte van 20 millimeter. AVID pas ook zijn eigen Applied Mass Damping systeem toe waardoor trillingen geen effect op de drivers zouden moeten hebben. De verkoopprijs buiten Groot-Brittannië is nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE