NIEUWSDenon

Denon en Marantz Audyssey MultEQ Editor app voor je thuisbios

Denon en Marantz hebben een nieuwe Audyssey MultEQ Editor app gelanceerd, waarmee thuisbioscoop-enthousiastelingen de set-up van hun systemen gemakkelijker moeten kunnen personaliseren en verbeteren.

De jongste generatie Denon en Marantz AV-producten gebruiken Audyssey MultEQ voor een eenvoudige set-up en kalibratie van het systeem in de kamer waarin ze worden gebruikt. De Audyssey-technologie detecteert de grootte, het type en de configuratie van de gebruikte speakers en meet hun weerklank in de kamer om het optimale resultaat te garanderen, zowel bij een eenvoudige 5.1-kanaalset-up als een volledig Dolby Atmos/DTS:X immersief surroundsysteem. Daar wordt nu een extra optie aan toegevoegd: de Audyssey MultEQ Editor app.

Audyssey MultEQ Editor

Met de Audyssey MultEQ Editor kun je als het ware onder de motorkap kijken om de instellingen van de automatische set-up in te zien en aan te passen. Je kunt daarbij ieder aspect van de configuratie volledig controleren, waardoor het geluid tot in de kleinste details kan worden afgestemd en gepersonaliseerd. Dat betekent niet alleen dat gebruikers de prestaties preciezer kunnen afstellen, mocht de ruimte tot specifieke problemen leiden, maar ook dat je de geluidservaring aan je persoonlijke voorkeur kunt aanpassen.

Deze app moet het de gebruiker mogelijk maken om:

  • de resultaten van de Audyssey MultEQ speakerdetectie in te zien om de configuratie te controleren en aan te passen en enige ongebruikelijke speaker set-ups aan te passen;
  • de resultaten voor en na de Audyssey-kalibratie in te zien, zodat mogelijke problemen in de ruimte makkelijk op te sporen zijn. Bovendien kan snel worden gezien welke aanpassingen het systeem maakt;
  • de Audyssey-doelcurve per elk paar kanalen aan de persoonlijke smaak aan te passen;
  • de algehele roll-off van de EQ-frequentie voor elk paar kanalen aan te passen;
  • tussen twee hoge frequentie roll-off doelcurves te wisselen;
  • de midrangecompositie in of uit te schakelen om het geluid helderder of vloeiender te maken. Misschien dat zelfs een dialoog kan worden verduidelijkt en een rauwe, scherpe soundtrack kan worden verzacht;
  • kalibratieresultaten op te slaan voor meer gemoedsrust, zodat het systeem meteen opnieuw kan worden geladen voor het geval het ooit gereset moet worden.

De Audyssey MultEQ Editor app is beschikbaar voor iOS en Android in respectievelijk de App Store en de Google Play Store en kost 19,99 euro. Aangezien het product van specifieke hardware voorzien moet zijn om te kunnen functioneren, kan de app uitsluitend in combinatie met de volgende modellen worden gebruikt (beschikbaarheid van het product is afhankelijk van de regio): Denon AV-receiver: AVR-X6300H, AVR-X4300H, AVR-X3300W, AVR-X2300W, AVR-X1300W, AVR-S930H, AVR-S730H, AVR-S920W, AVR-S720W. Marantz AV-receiver: AV7703, SR7011, SR6011, SR5011 en NR1607. Geselecteerde Netwerk-AV-receivers van beide merken die in 2017 worden uitgebracht, ondersteunen de app ook.

MERK

EDITORS' CHOICE