NIEUWSQobuz

Qobuz introduceert Sublime+ abonnement

Redactie Hifi.nl | 04 april 2017 | Qobuz

Een stevige update van Qobuz: de streaming muziekdienst heeft op een persconferentie in Parijs aangekondigd wat de nieuwe plannen voor de komende periode zijn. Het event werd georganiseerd door Xandrie, dat het financieel kwakkelende Qobuz in januari 2016 overnam.

In de tussentijd heeft Qobuz niet stil gestaan, en al kort na de overname publiceerden we een uitgebreide review van het platform. In de zomer werd er een samenwerking met Musimap aangekondigd, en in het najaar was Qobuz te vinden op X-fi 2016, als nieuwe online partner van de audioshow.

Qobuz Sublime+

Een van de aankondigingen in Parijs is de komst van Sublime+, beschikbaar vanaf mei. Sublime+ is een vervolg op het bestaande Sublime-abonnement, waarbij het complete aanbod beschikbaar is in FLAC 16-bit/44.1kHz, en een deel van de catalogus - zo'n 60.000 albums - te luisteren is in Qobuz 24-bit hi-res, streaming of offline. Vanaf 2017 zijn deze album ook in DSD beschikbaar. Qobuz Sublime+ is vanaf mei 2017 op de markt, een jaarabonnement (de enige optie, overigens) kost 349,99 euro.

lebon

Een overzicht van al het Qobuz-nieuws:

  • Nieuwe app voor iOs (april) en Android (mei), waarin net als bij de nieuw gelanceerde applicaties voor Mac en Windows de nodige customer feedback is verwerkt. De interface is opnieuw ontworpen, redactionele content is nu ook mobiel verkrijgbaar en managen en updaten van playlists is verbeterd;
  • In september lanceert Qobuz een DSD-platform om de mogelijkheden verder uit te breiden;
  • Merken die integratie van Qobuz hebben aangekondigd, zijn onder meer DTS PLAY-FI, Yamaha, Mark Levinson, ARCAM, Advance Acoustics, Musaic, T+A, AVM, Aurender, Moon, Esoteric en Triangle;
  • Qobuz is naast thuisland Frankrijk beschikbaar in 8 Europese landen: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België, Luxemburg, Engeland en Ierland. De volledige content is naast Frans beschikbaar in Duits en Engels. In de zomer worden de markten van Spanje, Italië en Polen toegevoegd.

Onderdeel van het event in Parijs was ook de allereerste editie van de Qobuzissime Evening, waarbij artiesten binnen diverse genres een Qobuzzissime-award voor creativiteit en innovatie in ontvangst mochten nemen. Winnende muzikanten waren onde rmeer Paul Lay Trio, Blondino, Leska, Justin Taylor & Taylor Consort, Arnaud Marzorati & La clique des Lunaisiens.

MERK

EDITORS' CHOICE