NIEUWSRHA

RHA Dacamp L1 wint Red Dot Award voor Beste Design

Hoezo gaan audiofiele kwaliteit en design niet samen? De zeer prettig klinkende RHA Dacamp L1, onlangs uitgebreid aan de tand gevoeld, is in de prijzen gevallen voor precies dat: het design. 

Voor de Red Dot Award for Production Design 2017 kwamen maar liefst 5.500 producten uit ruim 50 landen in aanmerking, maar de Dacamp L1 van Britse makelij liet ze allemaal achter zich. In onze review van het apparaat is dat ontwerp ons niet ontgaan: het 'topniveau' van de afwerking staat opgenomen in het lijstje pluspunten.

De Red Dot Award for Production Design, uitgereikt door een internationale jury, let op aspecten als innovatie, functionaliteit en duurzaamheid. De Dacamp L1, een mobiele dac en hoofdtelefoonversterker, is het eerste RHA-product dat geen hoofdtelefoon is. De L1 maakt gebruik van dual Sabre32 ES9018K2M dac's and Klass-AB versterkers.

De Dacamp L1 kun je rechtstreeks aan een computer hangen om hem als DAC en hoofdtelefoonversterker te gebruiken. Achteraan vind je een line-in (optisch/analoog) en een analoge uitgang om dat mogelijk te maken. Wil je muziekbestanden digitaal uitlezen van een smartphone? De micro-USB aansluiting gebruik je voor een rechtstreekse verbinding met een Android-smartphone. In de doos vind je een micro-USB naar micro-USB-kabeltje, maar je kunt uiteraard ook met je eigen USB Host-kabel aan de slag. De Dacamp bezit ook een klassieke USB-aansluiting, noodzakelijk om een iPhone of iPad via een Camera Connection Kit te koppelen.
Lees de hele review hier


EDITORS' CHOICE