NIEUWSStormaudio

StormAudio home theaters uitgerust met Dirac Live

Dirac Live-software voor room correction ofwel akoestiekaanpassingen in de luisterkamer vind je voortaan ook in de gehele line-up van high-end home cinemas van StormAudio, zo laat het merk weten. 

Dirac Live is een gepatenteerde technologie voor het 'bijsturen' van akoestiek in een gekozen luisterruimte. De software meet bijvoorbeeld frequentiebereik en de reacties van luidsprekers om onder meer diepte, positie en de onderscheidende elementen van stemmen en instrumenten te verbeteren. Typische akoestiekproblemen zoals een boomerig of wollig laag, verkeerde plaatsing van instrumenten en stemmen door fasefouten of reflecties en een tonaal uit balans geluidsbeeld worden volledig aangepakt.

De nieuwe generatie van StormAudio-modellen zal de techniek standaard ge├»ntegreerd krijgen, zo luidt de afspraak met Dirac Research. De merken zullen op High End M├╝nchen 2017 (18-21 mei) demonstreren wat dat voor de nieuwe lijn betekent. Yves Tr├ęlohan van StormAudio: "Het is ons doel om de uiteindelijke consument te voorzien van zowel de beste sound als de beste service, en met Dirac bedienen we beiden. Dirac Live staat bekend als de beste oplossing voor room correction op de markt, wat het een krachtige tool maakt voor onze systemen."

Dirac Live zal standaard geïntegreerd zijn in alle nieuwe StormAudio processoren, maar tevens beschikbaar komen als gratis DSP firmware upgrade voor huidige gebruikers. De oplossingen van Dirac vind je behalve in de wereld voor home audio en home cinema ook in de (auto)mobiele markten, met partners als Rolls-Royce, Bentley, Volvo, BMW, Huawei, Xiaomi en OPPO.


EDITORS' CHOICE