Leema Acoustics Quasar streaming DAC en geïntegreerde versterker

Leema Acoustics heeft de Quasar streaming dac en geïntegreerde versterker gepresenteerd, het eerste product in de nieuwe Stellar Serie van het merk. Met de Quasar combineert Leema een versterker met een DAC en uitgebreide 'streaming'-functies. De Quasar is een high-end geïntegreerde versterker die digitale audiobestanden in hi-res afspeelt.

De Leema Acoustics Quasar kan streaming-bestanden verwerken van het netwerk (NAS), van internet (Dropbox, OneDrive, Spotify) en van DNLA/UPnP-compatibele apparaten. Via aptX Bluetooth en wifi is bovendien ook draadloze ontvangst van digitale audiobestanden mogelijk.

De DAC van de Quasar is gebaseerd op de Leema 24-bit/192kHz Quattro Infinity Delta-Sigma DAC. Drie SPDIF-ingangen, drie optische ingangen, een Ethernet-aansluiting (voor de streaming-module), een USB en een DAC USB-interface vormen de digitale link naar de buitenwereld. 

De versterker (2x180W/4Ω) is een echte Leema en moet naar eigen zeggen dan ook de meest complexe luidsprekers probleemloos aankunnen, dankzij het Dual Mono-ontwerp. Hij heeft drie tulp lijningangen, een XLR gebalanceerde ingang, een PreOut lijnuitgang plus een hoofdtelefoonuitgang.

De Quasar is leverbaar in zwart en zilver voor een verkoop adviesprijs van 4100 euro.

Quasar Streaming

De streaming-functie is als aparte ingangsbron opgezet en blijft altijd ingeschakeld, ook als de Quasar op stand-by staat. De bediening van de streaming-module gaat daarom apart via een Apple- of Android-app. Het is daarmee mogelijk om bijvoorbeeld met een tablet vanuit de slaapkamer deze functie aan te roepen en muziek weer te geven op de tablet of ergens anders in het netwerk. Tegelijkertijd kan iemand in de woonkamer via Bluetooth-audio andere muziek beluisteren. De Quasar is geschikt voor vTuner, Deezer en Tidal internetradio en compatibel met Spotify Connect, andere diensten volgen.

De Ethernet-verbinding is gekoppeld aan de streaming-module. De USB-ingang is bestemd voor standaard USB-apparaten zoals een harde schijf of een USB-geheugenstick. De Leema M1 USB-connector is gekoppeld aan de interne DAC. Deze interface voldoet aan USB Audio Class 1, Class 2 en DSD over DoP-protocol en is daardoor specifiek geoptimaliseerd voor het verwerken van digitale audiobestanden. De versterkersectie gebruikt dezelfde opbouw als die van de Elements Serie, waarbij twee volledig gescheiden mono versterkers zorgen voor ongelimiteerde 'power' aan complexe belastingen.

De Quasar is te bedienen met de Leema IR-afstandsbediening.

Kijk ook eens op de HiFi.nl Streaming Special


EDITORS' CHOICE