NIEUWSDenon

Denon introduceert draadloos 5.1 geluid met HEOS AVR

Denon komt met de HEOS AVR, de nieuwste toevoeging aan hun assortiment multiroomproducten. De HEOS AVR maakt het mogelijk om een surroundervaring te creëren zonder je kamer vol te hoeven leggen met kabels.

Volledig draadloos?

Je zou het in eerste instantie misschien niet zeggen, maar in essentie is de HEOS AVR gewoon een AV-receiver. Hij heeft dezelfde functies en uiteraard de mogelijkheid om een volledig 5.1-luidsprekersysteem aan te sluiten. Of je dat draadloos of bekabeld doet, is helemaal aan jou. Je kunt elke draadloze HEOS-speaker gebruiken als surroundkanaal, maar aan de achterkant vind je ook fysieke luidsprekerterminals. Twee front, twee surround, één center en uiteraard een subwooferuitgang – zoals we gewend zijn, dus. De fronts en center luidsprekers moeten overigens wel bekabeld worden aangesloten. Jammer, m­­aar zeker geen ramp. De kabels die in een 5.1 –systeem naar de rear-speakers lopen zijn tenslotte altijd het grootste euvel.

Denon heeft het apparaat voorzien van een interessanter design dan de standaard zwarte kist die we allemaal kennen. De behuizing is van aluminium en bevat een aantal elegante lijnen. Zo is het uiterlijk, net als de uitgebreide bekabeling, alvast geen obstakel meer in het traject om een AV-receiver aan te schaffen. Ook qua installatie en bediening heeft Denon de HEOS AVR zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt. De HEOS-app loodst je door alle instellingen, waarna je de app uiteraard kunt blijven gebruiken om het apparaat te besturen.

"Omring jezelf met geluid, zonder kabels"

Specificaties

Om ervoor te zorgen dat je (bekabelde) speakers goed aangestuurd kunnen worden heeft Denon de HEOS AVR uitgerust met een Klasse D-versterker. Deze levert 100W per kanaal, wat in de meeste gevallen zeker voldoende moet zijn. Ook een combinatie van bekabelde en draadloze speakers is mogelijk, wat ‘m net wat veelzijdiger maakt.

Aan de achterkant vind je vier HDMI-ingangen – compatibel met de laatste 4K UHD, Blu-ray en online video streamingformaten, uiteraard. Om de werking van je home cinema nog wat intuïtiever te laten voelen kan de HEOS AVR de bevelen van jouw afstandsbediening leren.

HEOS zou HEOS niet zijn als de muziekstreaming-services niet goed vertegenwoordigd waren. En dus vind je in de HEOS AVR ook ondersteuning voor Spotify Connect, Tidal, Napster. Ook het afspelen van bestanden vanaf je computer is uiteraard mogelijk.

Multiroom

Via de app kun je eenvoudig extra HEOS-luidsprekers toevoegen aan je systeem, zodat je in elke kamer exact hetzelfde nummer kunt luisteren – of totaal iets anders, natuurlijk. Je kunt hiervoor gebruik maken van de eerdergenoemde streamingdiensten, maar ook muziek vanaf je mobiel of tablet streamen is mogelijk via Bluetooth.

Verkrijgbaarheid

De Denon HEOS AVR is verkrijgbaar vanaf mid-april en zal 999 euro gaan kosten. 

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »