NIEUWS

Opening thematentoonstelling hifi in Rotterdams Radio Museum

Redactie Hifi.nl | 07 maart 2017

Een mooi evenement voor in de agenda van hifi-liefhebbers en vintage-enthousiastelingen: de opening van de thematentoonstelling 'Toen was HiFi heel bijzonder' in het Rotterdams Radio Museum, op zondagmiddag 23 april aan de Ceintuurbaan in Rotterdam. 

'Na de introductie van stereo begin jaren 60 ontstond de behoefte aan betere geluidskwaliteit,' zo introduceert het Rotterdams Radio Museum de aanstaande tentoonstelling. 'Begin jaren 70 raakte het begrip HiFi vervolgens langzaam ingeburgerd. En met de overgang van elektronenbuizen naar transistor-apparaten kwam het bereik van het grotere publiek.' De uitgebreide collectie van apparatuur uit de jaren 70, 80 én 90 wordt nu aan het grote publiek gepresenteer. Daarnaast zijn er doorlopend demonstraties van de vintage modellen.

De Rotterdamse Radio Ruilbeurs

Tijdens de openingsdag van de thematentoonstelling zal tevens de traditionele ruilbeurs plaatsvinden, in de kelder van Correct Electronics aan Ceintuurbaan 111 te Rotterdam. Daar kun je rondsnuffelen tussen de interessante producten en technische spulletjes van enthousiaste verzamelaars en standhouders.

De thematentoonstelling 'Toen was HiFi heel bijzonder' wordt geopend op zondagmiddag 23 april, van 12.00 tot 16.00 uur. Het is nog onduidelijk hoe lang de expositie onderdeel blijft van het programma van het museum. Nadere informatie over lezingen en presentaties volgt, blijf op de hoogte via de website of de Facebookpagina.

Rotterdams Radio Museum
Ceintuurbaan 104-117
Website / Facebook


EDITORS' CHOICE