NIEUWSXTZ

XTZ presenteert nieuwe Spirit serie

Luidsprekermerk XTZ is weer een serie rijker: de Spirit vervangt de 95-serie. De luidsprekers moeten dezelfde goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben, waar het Zweedse merk om bekend staat.

De luidsprekers zijn te verkrijgen in een matzwarte of -witte uitvoering, wat ervoor moet zorgen dat ze altijd in de spotlights staan – of je ze nou in je woonkamer of luisterruimte neerzet. Maar omdat uiterlijk natuurlijk niet alles is, heeft XTZ de Spirit serie ook innerlijk aantrekkelijk gemaakt. Zo wordt er gebruik gemaakt van een 25 mm dome tweeter met een neodym magneetsysteem. De tweeter is bovendien voorzien van een waveguide voor optimalisering van de spreiding in het hoog. Door middel van een jumper kan hij aangepast worden.

De mid/bass driver is door XTZ zelf ontwikkeld en geperfectioneerd voor de Spirit serie. Het membraam bestaat uit ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene, voor de kenners) en een speciale selectie aan vezels. De basreflexpoorten kunnen worden afgesloten met meegeleverde foam plugs, mocht je dat fijner vinden klinken. Daarnaast kun je op verschillende manieren gebruik maken van room-tuning. Op deze manier klinkt de speaker optimaal, waar je hem ook plaatst.

De serie bestaat uit de vloerstaande Spirit 11 (€850 per paar), de Spirit 2 muurspeaker (€390 per paar), de Spirit Sub 12 (€520 per stuk) en de Spirit 6 en Spirit 8 center speakers (€285 en €345 per stuk). 


EDITORS' CHOICE