NIEUWSAmphion

Amphion introduceert nieuwe vloerstaande Argon7LS

Een half jaartje geleden brachten we het nieuws dat Amphion met een nieuwe vloerstaande luidspreker kwam: de Argon3LS. De nieuwe Argon7LS is een grotere variant van de 3LS en vervangt de verouderde 7L.

Passieve radiator

Net als de 3LS beschikt ook dit nieuwe topmodel over een passieve radiator, om te zorgen voor een strakker laag. “Een passieve radiator elemineert problemen die vaak naar voren komen bij traditionele basreflex-behuizingen,” laat Amphion weten. “De Argon7LS zorgt voor een natuurlijkere energie-overdracht die de luisteraar een fysiekere verbinding geeft met de muziek. Zelfs bij een lager volume.”

Crossover

In de Argon7LS wordt gebruik gemaakt van een crossover van 1600Hz, zoals het merk vaker doet. De frequentie valt buiten het bereik van het menselijk gehoor, waardoor de tweeter precies gebruikt worden waar onze oren het meest sensitief zijn. Dit maakt de luidsprekers tot puntbronnen, wat wil zeggen dat de gehele luisterruimte een grote sweet spot is. Het is natuurlijk veel promo-praat van Amphion zelf, maar we zijn absoluut benieuwd in hoeverre de 7LS dit weet te bereiken.

Details

De Amphion Argon7LS kost 2250 euro per stuk. De technische details vind je hieronder:

Systeemtweeweg, passieve radiatoren
Tweeter1" titanium
Mid/woofer2 x 6,5" aluminium
Crossover1600 Hz
Impedantie4 Ω
Gevoeligheid91 dB
Frequentiebereik28 - 30.000 KhZ +/- 3dB
Benodigd vermogen        15 -150 W
Afmetingen1160 mm x 191 mm x 305 mm
Gewicht 30 kg
MERK

EDITORS' CHOICE