NIEUWS

Muziek van Prince terug op muziekstreamingdiensten

Redactie Hifi.nl | 13 februari 2017 | Fotografie Fabrikant

De muziek van artiest Prince is vanaf vandaag, naast Tidal, wederom te beluisteren op een aantal muziekstreamingdiensten. Zo staat er nu weer een groot aantal albums van The Artist Formerly Known As Prince.

Prince te beluisteren op Spotify

Het zal de fans van Prince waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat de inmiddels overleden artiest in 2015 zijn muziek terugtrok van allerlei muziekstreamingdiensten, zodat zijn werk officieel en exclusief via de streamingdienst Tidal kon worden aangeboden. Maar daar komt vandaag verandering in, aangezien zijn catalogus vanaf vandaag bij een groot aantal muziekstreamingdiensten te beluisteren is. Zowel het grote en bekende Spotify als het minder bekende en populaire HeartRadio hebben bevestigd de muziek aan te bieden vanaf vandaag.

Lees ook: Heruitgave van negen Prince-albums op vinyl >>

Hier vind je een lijst met albums die terug te vinden zijn op Spotify. Ook Amazon Music zal toegang krijgen tot de muziekbibliotheek, terwijl BBC meldt dat diensten als Apple Music en Napster de grote hoeveelheid nummers ook kunnen aanbieden. Helaas is op dit moment nog onbekend of Google Play Music of SoundCloud de discografie zullen presenteren. Er waren al enkele nummers van The Artist Formerly Known As Prince beschikbaar op een aantal diensten, maar het overgrote deel van zijn werk was tot nu toe exclusief bij Tidal te horen.


EDITORS' CHOICE