Bowers & Wilkins toont nieuwe 800 Diamond-speakers en DB-subwoofers

Bowers & Wilkins presenteert een aantal nieuwe Diamond-speakers voor in de muur of in het plafond.. Daarnaast introduceert het merk ook een aantal opvolgers van de DB1-subwoofer. Deze worden aangestuurd met een helemaal nieuwe app.

De CWM 8.3 D is een drieweg luidspreker voor wandinbouw die volgens B&W ontwikkeld is om de allerbeste prestaties te leveren, terwijl hij tegelijkertijd helemaal uit het zicht blijft. De CWM 8.3 D is voorzien van een diamond dome tweeter, een 5” Continuum FST Midrange driver-unit en twee 7” Aerofoil low-frequency drivers. Het centrale luidsprekerpaneel kan gedraaid worden, zodat de CWM 8.3 D zowel verticaal als horizontaal uitgelijnd kan worden.

De CMW 8.3 D gaat 3400 euro per stuk kosten en de prijs van de back box bedraagt 850 euro per stuk.

De CWM 8.5 D is een tweeweg luidspreker voor wandinbouw. Hij levert volgens B&W zeer goede akoestische prestaties, voor zo’n een relatief compacte luidspreker. De CWM 8.5 D is voorzien van een diamond dome tweeter en één 7” Continuum driver voor de lage tonen en het middenbereik, plus een antiresonantieplug.

De CWM 8.5 D gaat 1800 euro per stuk kosten en de prijs van de back box bedraagt 630 euro per stuk.

De CCM 8.5 D is een tweewegluidspreker voor plafondinbouw, die volgens B&W een zeer hoogwaardige akoestiek biedt in een compact pakket. Hij is voorzien van een diamond dome tweeter en één 7” Continuum driver voor de lage tonen en het middenbereik, plus een antiresonantieplug. Alle driver-units bevinden zich in een traploos draaibaar mini-luidsprekerpaneel, waardoor men de luidspreker ‘naar binnen’ kan draaien.

De CCM 8.5 D gaat 2200 euro per stuk kosten en de prijs van de back box bedraagt 630 euro per stuk.

Bowers & Wilkins komt ook met een aantal nieuwe varianten op hun in 2010 geïntroduceerde subwoofer de DB1; de DB1D, DB2D en de DB3D. De DB1D subwoofer is met een 2000W Hypex versterker de krachtigste van het stel. De andere twee modellen zijn uitgerust met 1000W versterkers en daarmee wat compacter en goedkoper. De afwerking komt in glanzend zwart, satijn wit en Rosewood.

De DB1D is met een prijs van 4450 euro per stuk dan ook de duurste van het stel. De DB2D kost straks 3450 euro per stuk en de prijs van de DB3D bedraagt 2450 per stuk.

De nieuwe DB-serie kan worden aangestuurd met een volledig nieuwe app, gelinkt aan een automatische EQ-feature. Hij kan gebruikt worden op iOS- en Android-apparaten. De app doet metingen via de microfoon van je telefoon, om zo te kunnen zorgen voor de beste afstellingen.

De speakers en subwoofers zullen binnenkort op de markt verschijnen, al is er nog geen exacte datum bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE