NIEUWSDALI

DALI introduceert betaalbare Spektor-serie

Nieuws uit Denemarken: DALI introduceert de geheel nieuwe Spektor-serie. Deze lijn luidsprekers bestaat uit vier modellen en moet behoorlijk wat kwaliteit bieden voor het geld.  

In de serie vind je vooralsnog twee boekenplankspeakers (Spektor 1 en 2) een vloerstaand model (Spektor 6) en een center speaker (Spektor Vokal). Home cinema liefhebbers zien natuurlijk gelijk dat DALI hiermee een nieuwe optie biedt tot een mooie 5.1 set-up. Het codewoord voor de Spektors was ‘betaalbaar’, wat de lijn interessant moet maken voor hifi-instappers. Zoals de Zensors (en daarvoor de Concepts) dat al even doen.

Ondanks de lage prijzen willen de Denen uiteraard wel een zo hoog mogelijke kwaliteit bieden. Zo zijn alle weergevers in de serie voorzien van de welbekende (lichte) soft dome tweeters en drivers van houtvezel. Om de beginnende audiofiel tegemoet te komen laat DALI bovendien weten dat de luidsprekers goed om kunnen gaan met eigenlijk alle stereoversterkers en receivers uit dezelfde prijsklasse.

Modellen

De serie begint bij de Spektor 1: een ultra compacte boekenplankspeaker met een 4,5” driver en een 21 mm tweeter. Perfect in combinatie met een compact systeem, dus! Denk je liever iets groter, dan voorziet DALI in je behoefte met de Spektor 2. Deze heeft een groter volume dan zijn kleine broertje en levert dus wat meer bas. Maar niet alleen de behuizing is vergroot. De Spektor 2 is namelijk uitgerust met een 5,25” woofer en de tweeter is tot 25 mm uitgegroeid.

Met een hoogte van bijna een meter, twee 6,5” woofers en een 25 mm tweeter lijkt de Spektor 6 het meest imposante lid uit de Spektor-familie te zijn. De ontwerpers hebben zichzelf dagenlang opgesloten en al hun kennis toegepast om voor zo’n prijs zo’n luidspreker neer te kunnen zetten, valt te lezen op de website. Dat klinkt in ieder geval veelbelovend!

Speciaal voor surroundopstellingen kun je de Spektor Vokal halen. Deze center speaker is uitgerust met twee 4,5” woofers en een 25 mm tweeter, om perfect aan te sluiten bij de andere luidsprekers in de serie. Een subwoofer om de surroundopstelling compleet te maken ontbreekt nog, maar wie weet…

De gehele Spektor-lijn is verkrijgbaar in de afwerkingen ‘Walnut’ en ‘Black Ash’, die er beiden erg elegant uitzien.

Prijzen en beschikbaarheid

Van AND Benelux, de importeur van DALI binnen Nederland, begrepen we dat de serie hier verkrijgbaar zal zijn vanaf eind maart of begin april. Bezoekers van de ISE zullen bij de DALI-stand alvast kunnen genieten van een voorproefje. De prijzen liggen nog onder de Zensor-serie en zijn als volgt:

DALI Spektor 1: € 99,- per stuk
DALI Spektor 2: € 129,- per stuk
DALI Spektor 6: € 299,- per stuk
DALI Spektor Vokal: € 189,- 

MERK

EDITORS' CHOICE