NIEUWSNagra

Nagra breidt Classic-serie uit met nieuwe voorversterker


Werner Ero | 18 januari 2017 | Fotografie Fabrikant | Nagra

Geheel in lijn met de al eerder geïntroduceerde Nagra Classic DAC en Classic INT geïntegreerde versterker, is de gloednieuwe Classic Preamp de nieuwste loot aan de gestaag uitdijende Classic stam.

In hun streven de wereldwijd zo gewaardeerde Jazz voorversterker nog verder te verbeteren, hebben de Nagra ingenieurs dit beproefde ontwerp als uitgangspunt genomen. Vervolgens zijn daar de ontwerpfilosofie en belangrijke ontwerpelementen van de befaamde HD DAC aan toe gevoegd, resulterend in een beter presterende voorversterker. Een ontwerp dat een duidelijk hoger prestatieniveau dan zijn voorganger neer moet zetten.

Grotere behuizing

Het eerste wat bij de nieuwe Classic Preamp opvalt is de veel diepere behuizing dan zijn voorganger: 27,7 cm breed x 34,9 cm diep en 7,6 cm hoog. Geheel in lijn met de vormgeving van de reeds bestaande Classic componenten, is hierdoor de benodigde extra ruimte gecreëerd om o.a. de verbeterde filtering en grotere inwendige voeding in onder te brengen. Maatregelen die een meer intense luisterervaring met nog meer beleving, gemak, realisme en muzikale zeggingskracht moeten brengen.

Custom-made componentgebruik

Speciaal voor de Classic Preamp heeft het Nagra team een nieuwe reeks polypropyleen condensatoren ontworpen. Custom-made componenten die door hun langdurige stabiele en probleemloze werking een belangrijke rol in de gehoormatige eigenschappen spelen. Samen met de (voor het linker- en rechterkanaal volledig gescheiden) voedingstrafo’s heeft dit uiteindelijk geleid tot een buizenontwerp waarbij een opmerkelijke elektrische en gehoormatige stabiliteit hand in hand gaan met een opmerkelijk grote bandbreedte en lineair fasegedrag.

Verbeterde functionaliteit

Last but not least wordt in de Classic Preamp van hetzelfde hoge kwaliteit hoofdtelefoonversterkercircuit als in de Nagra DAC gebruikgemaakt. In samenspel met de nieuwe gebruiksvriendelijke menustructuur met LCD-display en de vele ‘real world’ aansluitmogelijkheden (zowel gebalanceerd als RCA), is daarmee het meest complete aanbod van Nagra ooit ontstaan. Oftewel: meer mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid, samengebracht in een ontwerp dat nieuwe klankmatige maatstaven lijkt te gaan zetten binnen het hoog gewaardeerde Nagra programma.

De Nagra Classic Preamp is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 15.950 euro. 


EDITORS' CHOICE