NIEUWSTeufel

Teufel maakt Ultima 40 Mk2 actief

De Ultima 40 Mk2 vloerstaande luidspreker, die bij zijn introductie nog een prima review kreeg, is nu ook te krijgen als actieve versie. De ingebouwde versterker maakt het nog makkelijker om te genieten van de stereoset.

Teufel laat weten dat er inhoudelijk weinig veranderd is aan de (in 2014 meest verkochte) luidspreker. Behalve uiteraard de versterker: een klasse D-model van 200 Watt. De speakers kunnen muziek draadloos ontvangen via Bluetooth 4.0 met aptX, maar opvallend genoeg ontbreekt wifi in de lijst met specificaties. Geen multiroom en Spotify Connect dus - features die je wel krijgt bij de (bijna twee keer zo dure) Raumfeld Stereo L. De set is trouwens, zoals we al verwachtten, niet geheel draadloos. De twee luidsprekers moeten namelijk wel middels een kabel met elkaar verbonden worden.

Op de achterkant van de luidspreker vind je de aansluitingen en de bediening: onder andere volumeregeling, een micro-USB aansluiting voor eventuele updates en een simpele equalizer. Qua inputs kun je gebruik maken van RCA, optisch en HDMI ARC, wat de set erg geschikt maakt om te gebruiken in combinatie met je tv. Daarnaast biedt Teufel de mogelijkheid een externe subwoofer aan te sluiten, om er een volledige 2.1 set van te maken. Je hoeft trouwens niet op te staan om het volume te bedienen, want je krijgt er

De Ultima 40 Mk2 Aktiv is, net als zijn passieve broertje, in het zwart en wit te krijgen. De prijs bedraagt 799,99 euro – 300 euro meer dan de passieve variant. 

MERK

EDITORS' CHOICE