NIEUWSSennheiser

Wordt Sennheiser een speakerfabrikant?

Sennheiser mag je gerust één van de belangrijkste hoofdtelefoonmerken ter wereld noemen. Maar dat het ook aan luidsprekers denkt, bleek in een hoekje van hun stand op CES in Las Vegas.

De Duitse bouwer van hoofdtelefoons en microfoons had naar goede gewoonte een luisterkamer voorzien waar bezoekers op afspraak konden luisteren naar de Orpheus, de elektrostatische vlaggenschip-koptelefoon van 55.000 euro. Dat is een hele beleving, waardoor de speakers in die ruimte misschien minder opvielen. Nochtans waren het wel bijzondere luidsprekers, staande op een houten driepoot en uitgewerkt in leder. En vooral: met een Sennheiser-logo.

Luidsprekers van het merk Sennheiser zouden tegelijkertijd verrassend en toch weer niet zijn. Het merk richtte enkele jaren geleden in alle stilte een speaker-afdeling op en heeft al enkele speakerproducten voor de professionele markt. De luidsprekers op de CES-stand waren echter duidelijk voor de consument bedoeld. Zoeken de Duitsers dan toch nieuw terrein op?

“Eigenlijk zijn dit speakers van Neumann,” kregen we op de stand te horen. Neumann is nog zo’n eerbiedwaardig Duits merk, gespecialiseerd in studio-apparatuur, waaronder studiomonitors. Het is al sinds de jaren negentig eigendom van Sennheiser. “We hebben ze wel verder aangekleed. De bedoeling is de reactie van het publiek te meten, of er interesse is in luidsprekers van Sennheiser.” Dat klinkt al heel wat minder concreet, maar volgens de persoon die wij spraken op CES zijn de plannen al heel wat concreter. “Luidsprekers staan al op de planning, misschien nog wel in 2017.” Liefhebbers van de spullen uit Wedemark weten dus naar wat uit te kijken. 


EDITORS' CHOICE