Chord Hugo 2 opvolger populaire DAC

Succesvolle (audio)producten krijgen vaak een opvolger. Bij Chord Electronics is dat niet anders. Daarom op CES 2017 gepresenteerd: de Chord Hugo 2 DAC en hoofdtelefoonversterker, directe nazaat van de vermaarde veelwinnaar en broertje van de evenzo populaire Chord Mojo.

De Chord Hugo 2 is onderdeel van een aantal introducties van Chord Electronics de afgelopen week, maar we focussen ons even op deze nieuwe DAC en hoofdtelefoonversterker. De originele Hugo is inmiddels al weer drie jaar oud. Een behoorlijke leeftijd in software-land, want dankzij ontwikkelingen in technieken als FPGA en WTA is er al weer een stevige stap vooruit mogelijk, zo meende de fabrikant.

Om te beginnen heeft het merk het apparaatje dan ook van de allerlaatste versie van FPGA ofwel 'field programmable gate array'-technologie voorzien. Software die het beste uit het kastje moet kunnen halen op het gebied van onder meer timing, vermogen en dynamisch bereik. In een hint naar mogelijk meer nageslacht van de originele Hugo heeft Chord de ronde knoppen (aan/uit, inputselectie, filter en crossfeed) aan de bovenzijde geplaatst, om 'toekomstige uitbreidingsmodules' de ruimte te geven, zo meldt What Hifi.

 

De nieuwste Chord heeft vier digitale inputs, te weten optisch, coaxiaal, USB en Bluetooth. Outputs zijn er in de vorm van analoge RCA, 3.5mm jack en 6.35mm hoofdtelefoonplugs. Het mobiele apparaatje, dat je uiteraard net zo goed in de set thuis kunt inpluggen, kan hi-res playback aan tot 768kHz en DSD512 (Octa DSD) via de HD-USB input. De batterij heeft een gebruiksduur van zo'n zeven uur alvorens het apparaat weer opgeladen moet worden.

Meer informatie vind je op de website van Chord. Over de beschikbaarheid meldt diezelfde website 'early 2017', een marktprijs voor de Benelux durven we nog niet te geven. Bij de collega's van What Hifi wordt gerept over 1800 Britse ponden, voor de originele Chord Hugo betaal je ‚ā¨ 1790.¬†

MERK

EDITORS' CHOICE