NIEUWSKEF

Op bezoek bij de KEF & McIntosh show van AudioExpert


Redactie Hifi.nl | 26 oktober 2016 | Fotografie Fabrikant | KEF

Op zaterdag 22 oktober organiseerde Audioexpert een KEF & McIntosh show op niet één, maar twee locaties in ‘s Hertogenbosch. En daarom begon ik deze muzikale dag op locatie nummer 1 in de Brabantse hoofdstad: de Muzerije.

In het monumentale pand van de Muzerije werden er, verspreid over de dag, drie demonstraties gegeven met de McIntosh C52, twee keer de MC601 en een set KEF Muon speakers. Het design van de Muon speakers springt bij binnenkomst gelijk in het oog. De schitterende rondingen en het glimmende aluminium oppervlak zorgen ervoor dat je als een ekster gebiologeerd naar de Muons zit te kijken. Je vergeet bijna dat je naar een speaker zit te kijken, maar dat besef komt weer snel terug wanneer blijkt hoe goed het geluid wordt weergegeven. Non-stop genieten.

Na deze demonstratie was het op naar locatie nummer 2 die maar 100 meter verderop in de Hinthamerstraat lag: de winkel van AudioExpert. Bij binnenkomst in de winkel bleek dat eigenaren Ronnie Smit en Peter van Tuijl ervoor had gezorgd dat het de bezoekers aan niks ontbrak; er werd natuurlijk gezorgd voor goede hapjes en drankjes. In de luisterruimte werden de bezoekers getrakteerd op een demonstratie met de McIntosh MA8000, KEF Blade en kabels van AudioQuest. In de akoestisch goed uitgebalanceerde luisterruimte kwamen de Blades geweldig tot hun recht en kregen ze het zonder al te veel moeite voor elkaar om mij kippenvel te bezorgen tijdens het (door mij veelvuldig bij demonstraties aangevraagde) verzoeknummer – The River van Bruce Springsteen (de versie van het album Live in New York City, 2001).

Met een big smile liep ik na de demonstratie de voordeur van AudioExpert uit. Wat kan muziek toch mooi zijn!

MERK

EDITORS' CHOICE