REVIEWSamsung

Review: Samsung Serif TV

SAMENVATTING

Lees hieronder de plus- en minpunten van de Samsung Serif TV:

PLUSPUNTEN

  • Uniek ontwerp
  • Eenvoudige interface
  • Beeldverwerking
  • Kleurweergave
  • Zwartwaarde en contrast
  • Mediaspeler

MINPUNTEN

  • Bewegingsscherpte
  • Beperkte HDR-capaciteit
  • Prijs

Een zeer bijzonder design

De Serif TV is het resultaat van een samenwerkingen tussen de broers Ronan en Erwan Bouroullec en Samsung. De twee designers werken al twintig jaar samen en hebben grote namen zoals Vitra, Artek en Alessi op hun palmares staan. Zij gingen aan de slag om een tv te maken die een uniek uiterlijk heeft, die durft te breken met geldende tradities, maar die wel in elk interieur past. “Zoals typografen een letter ontwerpen, hebben wij het object en de interactie met zijn omgeving bestudeerd.”, aldus de ontwerpers. Dat hun inspiratie uit de typografie komt zie je niet alleen aan de naam ‘Serif’ (Nederlands: schreef) maar ook aan de vormgeving. Van opzij bekeken zie je duidelijk een hoofdletter I, in een lettertype met schreef (de streepjes boven en onder).

Het design is onthutsend eenvoudig, ontdaan van alle mogelijke franjes. Maar net die eenvoud, gecombineerd met de gedurfde vorm maken er een prachtig design-object van. De matte afwerking nodigt uit om de tv aan te raken. De bovenste rand van de tv is breed genoeg om iets op te leggen, de remote bijvoorbeeld. Zelfs een kleine plant kan je er ongetwijfeld op kwijt, maar persoonlijk zouden we de tv eerder sieren met onze favoriete actie-figuurtjes.

Achteraan zijn de aansluitingen verborgen achter een deksel afgewerkt in stof dat magnetisch tegen de tv kleeft. De Serif staat beeldig op je tv-meubel, maar hij kan ook voorzien worden van vier optionele hoge poten waarmee je hem op de grond kan plaatsen.

De Serif TV is beschikbaar in 40 inch, met Ultra HD resolutie (3.840 x 2.160). De Serif Medium heeft een Full HD-scherm (1.920 x 1.080) van 32 inch, en de Serif Mini heeft een HD-scherm (1.366 x 768) van 24 inch. Alle drie zijn ze verkrijgbaar in wit, de Serif TV en Serif Medium zijn ook in het donkerblauw beschikbaar en de Serif Mini is ook het in rood beschikbaar.

Aansluitingen

De Serif is uitgerust voor de moderne woonkamer. Dat betekent drie HDMI-aansluitingen achteraan die klaar zijn voor Ultra HD input, ze ondersteunen alledrie UHD en HDCP2.2. Naast de twee antenne-aansluitingen vind je enkel nog twee USB-poorten (waarvan eentje USB 3.0), een hoofdtelefoonaansluiting en een digitaal optische uitgang. Geen analoge aansluitingen dus, maar zo hoort het eigenlijk voor een moderne tv. We zouden het zonde vinden om een tv als de Serif nog aan te sluiten via Scart of composiet video.

Klik hier voor de volledige review >>


EDITORS' CHOICE