NIEUWSKEF

KEF LS50 Wireless: bekend model, nieuwe techniek

Redactie Hifi.nl | 19 oktober 2016 | Fotografie Fabrikant | KEF

De bekende, populaire KEF LS50 is binnenkort ook verkrijgbaar als actieve versie. Hetzelfde geluid, maar dan met een aantal nieuwe features, zoals je van een draadloze luidspreker mag verwachten.

 Om het geluid hetzelfde te houden zit er qua bouw en akoestiek weinig verschil tussen de LS50 en zijn nieuwe draadloze variant. Ook bij de Wireless vind je de Uni-Q 25 mm aluminium tweeter in het midden van de 13 cm magnesium/aluminium driver. Het enige opvallende is dat de actieve variant aanzienlijk dieper is – logisch, want er moet ruimte zijn voor de elektronica. De rechter luidspreker werkt als master, de linker is de slave-variant. Bovenop de master luidspreker vind je de controls, aan de achterkant de in- en outputs.

Aansluiten kan via wi-fi, ethernet, aptX Bluetooth 4.0, USB, RCA of optische inputs. Verder vind je aan de achterkant een uitgang voor een subwoofer. Aan de binnenkant vind je vier versterkers die elk één driver aansturen en allen een eigen DAC (192kHz/24-bit) hebben. De tweeters worden aangestuurd door een 30W klasse A/B versterker, voor de mid/bass drivers wordt gebruik gemaakt van een 200W klasse D versterker. Tenslotte heeft KEF een eigen “time correcting” DSP crossover toegevoegd.

De LS50 Wireless bestuur je via een speciale app voor iOS en Android, die je ook ondersteuning biedt tijdens de installatie en werkt als equalizer. Ook op de achterkant van de speaker vind je EQ settings: een ‘bureau’ en ‘muur’ modus bijvoorbeeld, die de instellingen van je luidspreker automatisch afstemming op de plaatsing. Via de app kun je dan zelf eenvoudig bijregelen als dat nodig is.

De KEF LS50 Wireless zal vanaf november verkrijgbaar zijn in titanium grijs met rode drivers, hoogglans zwart met blauwe drivers en wit met koperkleurige drivers. De officiële prijs voor Nederland is nog niet bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE