NIEUWSElac

Nieuwe Uni-Fi luidsprekerserie van ELAC

Na het succes van de Debut-lijn heeft Andrew Jones voor ELAC een nieuwe serie ontwikkeld: Uni-Fi.

In de serie vind je de FS U5 (vloerstaander), de BS U5 (monitor) en de CC U5 (center). Dat is dus niet alleen genoeg voor een hoogwaardig stereosysteem, maar de serie is ook nog eens geschikt om een homecinema-systeem te vormen. Aanvullen met een app-bedienbare subwoofer uit een andere serie van ELAC is uiteraard ook een optie.

“De ELAC Uni-Fi serie is, net als de Debut serie, geheel nieuw ontwikkeld en levert uitstekende prestaties. Ik heb al mijn ervaring  aangewend bij het ontwikkelen van deze nieuwe lijn,” vertelt ontwerper Andrew Jones. “Bij alle componenten die belangrijk zijn voor de weergavekwaliteit, heb ik compromisloos voor de beste kwaliteit gekozen. Ik heb mij op ieder detail gefocust om de best mogelijke klank te kunnen realiseren.”

De luidsprekers van de Uni-Fi serie hebben een volledig nieuw ontwikkeld chassis en ze zijn alle drie voorzien van een nieuwe dual concentric tweeter/midrange driver. Deze bestaat uit een combinatie van een zijden dometweeter en een eveneens nieuw ontwikkelde aluminium conus voor de midrange. Hierdoor zijn zelfs de monitor- en centerluidspreker volwaardige 3-wegsystemen.

Als je bedenkt hoeveel er nieuw is ontwikkeld voor de Uni-Fi serie zal er ook wel een flink prijskaartje aanhangen, maar dat valt best mee. Voor de vloerstaande FS U5 betaal je 699 euro per stuk, een BS U5 heb je al voor 349 euro per stuk en voor de CC U5 ben je 449 euro kwijt. De luidsprekers zijn vanaf half oktober verkrijgbaar in zijdeglans zwart of wit. 


EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »