Yoyo: nieuwe draadloze speakers van Cambridge Audio

De markt van draadloze luidsprekers is zojuist nog wat voller geworden: Cambridge Audio komt met de Yoyo (S), (M) en (L).

Elk component is door de ontwerpers speciaal uitgezocht om het beste geluid uit je digitale muziek te halen, aldus Cambridge zelf. Dat houdt in dat de speakers in de Yoyo serie zijn voorzien van high quality drivers, een versterker die zo min mogelijk vervormt en natuurlijk een stevige behuizing. Om de Yoyo mooi in je interieur te laten passen wordt er gebruik gemaakt van een speciale ‘akoestisch transparante’ stof, die te krijgen is in het licht- of donkergrijs, blauw en groen.

De productnamen slaan uiteraard op de grootte van de speakers: (S) voor de kleinste, (L) voor de grootste. De (S) is portable en heeft een batterij die tot 14 uur mee moet kunnen gaan. Binnenin vind je een paar full range drivers, een sub en een passieve basradiator. Tegen onze verwachting in is ook de (M), een stereopaar speakers, nog portable. De (M) speakers zijn uitgerust met een batterij die tot 24 (!) uur mee gaat en bestaat dus uit twee losse speakers – één links, één rechts. In beide luidsprekers vind je een full range driver en subwoofer. Muziek komt binnen via Bluetooth of aux in, besturen gaat via ‘gesture controls’.

Anders is het met de grootste van de serie, de (L). Dit is een all-in-one systeem, uitgerust met Google Cast en Spotify Connect, naast natuurlijk Bluetooth en internetradio. Daarnaast vind je op de (L) HDMI ARC en optische inputs zodat je hem kunt gebruiken voor je tv-geluid. Aan drie kanten van de speaker zitten een full range driver en subwoofer, elk met een eigen versterker. Dit betekent uiteraard wél dat er geen batterij in verstopt is en hij dus niet zonder stopcontact gebruikt kan worden. 


EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »