NIEUWS

Last minute op X-fi: Aequo Audio, 423 EVO en Dutch & Dutch

Redactie Hifi.nl | 23 september 2016 | Fotografie Fabrikant

Dit weekend is het zover: de X-fi Audioshow. En op de valreep hebben we nog een paar laatste namen voor je: een nieuwe Roon-compatible muziekserver van 432 EVO en érg speciale luidsprekers van zowel Aequo Audio als Dutch & Dutch.

432 EVO

432 EVO heeft de eer om komend weekend in kamer 1 te bivakkeren. Ontwerper Frederic van den Poel zal hier ook aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden. Op X-fi presenteert het merk de eerste Roon-compatible 432 Hz muziekserver. Doordat de speler- en serversoftware op de 432 EVO altijd gescheiden te houden is het nu bovendien mogelijk om Roon te gebruiken op elke EVO. Daarnaast kan de 432 EVO gebruikt worden als multiroomsysteem en ondersteunt de server alle Roon Ready apparaten en Logitech compatible clients, alles bestuurd vanuit één app.

In hun ruimte verzorgt 432 EVO een interactieve Roon demonstratie, waarbij bezoekers zelf de app kunnen gebruiken om te ontdekken wat Roon allemaal te bieden heeft. Ben je nog niet bekend met Roon? Lees dan vooral dit artikel even door. Ook de 432 EVO AEON wordt meegenomen; dit is een aangepaste versie waarin Roon een eigen software jitter tuning heeft gekregen en gebruik maakt van gegarandeerde resources voor een vlotte werking. Bovendien levert de AEON een schoon USB-signaal via een apart low jitter clock board. Doordat het apparaat werkt met het snelste passieve moederboard op de markt hoeft er niet met ventilatoren gewerkt te worden.

Meer 432 EVO? In kamer 119 demonstreert Audiomaat de 432 EVO ESSENCE, een 432 Hz muziekserver met ingebouwde DAC. Deze is voorzien van een low jitter oven controlled clock, een stereo cinch uitgang en een optische en coaxiale SPDIF.

Aequo Audio

De nieuwe Aequo Audio Ensis zal op X-fi voor het eerste te beluisteren zijn. Vorig jaar stonden deze luidsprekers nog achter glas, direct bij de entree, wat al behoorlijk wat complimenten over het design opleverde. Dit jaar wordt gepresenteerd over hoe de zoektocht naar een perfecte geluidsweergave heeft geleid tot dit indrukwekkende ontwerp.

Aequo Audio werkt met een Octagon filosofie van acht aspecten waarop de luidsprekers moeten excelleren. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van een speciale tweeter voor holografische plaatsing van instrumenten in de ruimte én een stuk hardware voor analoge correctie van lage frequenties voor de kamer en plaatsing. De 3-weg hybride luidspreker onderscheidt zich niet alleen met deze nieuwe technologie, maar ook met een makkelijk aan te sturen passief midden en hoog gedeelte van hoog rendement, aangevuld met een geïntegreerde actieve 10 inch sub woofer aangedreven door een Ncore 500 watt module.

Je vindt Aequo Audio in kamer 110. Hier verwelkomen ze alle bezoekers samen met Mola Mola (eindversterkers) en Sound Galleries (muziekserver).

Dutch & Dutch

“Vergeet techniek, geniet van muziek.” In kamer 51 vind je het Nederlandse (ja, echt) bedrijf Dutch & Dutch. Ze presenteren hier hun 8c luidspreker, een luidspreker samenwerkt met de akoestiek van de luisteromgeving. “Als de weergave klopt, vergeet je de techniek en blijft alleen de muziek over,” vertelt Koen Knaapen, productontwerper bij Dutch & Dutch. “Als het geluid gekleurd is, bijvoorbeeld door een dreunende bas, scherpe s-klanken of te veel galm, leidt dat af van de essentie. Wij streven naar een foutloze weergave, zodat je maximaal van muziek kunt genieten.”

Het uitgangspunt bij de nieuwe serie van Dutch & Dutch, met de 8c als paradepaardje, is dat speakers niet ontworpen moeten worden alsof ze los staan van een kamer omdat de invloed van de akoestiek juist enorm is. Een luidspreker die fantastische resultaten behaalt in een dode kamer kennen we allemaal wel – Dutch & Dutch wil daar ook nog eens indrukwekkende resultaten in een doorsnee woonkamer aan toevoegen. Ze kiezen daarbij voor een puur akoestische oplossing, in tegenstelling tot de digitale oplossingen die meestal worden toegepast. Hoe ze dit precies weten te bereiken demonstreren ze natuurlijk graag op X-fi! 

Tickets kosten €9,50 per stuk en zijn hier te bestellen >>


EDITORS' CHOICE