NIEUWSMcIntosh

McIntosh introduceert drie nieuwe producten

McIntosh komt met een nieuwe buizen voorversterker, phono voorversterker en een audio/videospeler. Dat werd ons twee maanden geleden al versteld, maar nu zijn de specificaties en prijzen helemaal definitief.

C2600 buizen voorversterker

Deze voorversterker is de enige van de nieuwe producten die voorzien is van de herkenbare blauwe Power Output Meters van McIntosh. Net als zijn voorgangers is dit apparaat gebouwd rond een versterkerschakeling met vacuümvuizen. Het engineering team heeft een aantal dingen geleerd van de productie van de C1100 en heeft deze verbeteringen toegepast op de C2600, voor een nog rijkere, diepe en open weergave.

Het analoge circuit is volledig gescheiden van het digitale circuit, dat trouwens is uitgerust met een DAC die toegang biedt tot de hoogste resolutie: PCM 32bit/384kHz, DSD256 en DxD tot en met 384kHz. Hoofdtelefoonliefhebbers kunnen gebruik maken van de 6.3mm jack aan de voorzijde. De C2600 is vanaf oktober verkrijgbaar voor een adviesprijs van 9.999 euro.

MP100 phono voorversterker

Een dedicated phono voorversterker van McIntosh? Ja, de allereerste. Ontworpen voor zowel de echte vinylliefhebber als voor de enthousiaste beginner – die overigens wel redelijk diepe zakken moet hebben. De MP100 is uiteraard zowel geschikt voor MM als MC elementen en de loading is af te stemmen door middel van zes settings. Via een XLR of RCA uitgang stuur je het versterkte signaal door naar de rest van je systeem.

Maar daar houdt het niet op: de MP100 kan het signaal, dankzij een interne analoog-digitaal-converter, ook digitaal ter beschikking stellen. Via de optische, coaxiaal en USB-uitgang kun je dus eenvoudig een kopie maken van al je platen. Dankzij de 24bit/96kHz ben je bovendien verzekerd van een rip in hoge kwaliteit. Ook de MP100 is vanaf volgende maand verkrijgbaar, de adviesprijs ligt op 2.799 euro.

MVP901 audio/videospeler

De MVP901 is ontworpen om elk audiovisueel detail van jouw Blu-ray collectie optimaal te verwerken. Hij converteert 1080p HD beelden naar een 4K UHD beeldresolutie om elke film nog meer tot leven te laten komen. De krachtige processor zorgt bovendien voor een snelle laadtijd, zodat je nooit lang hoeft te wachten.

Maar ook op het gebied van audio heeft de nieuwe McIntosh natuurlijk genoeg te bieden. De ingebouwde 32bit/192kHz DAC in stereo quad balanced mode weet als geen ander raad met cd’s, sacd’s en dvd’s. Bovendien kun je dankzij de drie USB-poorten genieten van audio en video vanaf een externe hard drive en met de ethernet connectie heb je ook toegang tot streaming audio en video. Ook de MVP901 is verkrijgbaar vanaf oktober, de adviesprijs is 7699 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE