NIEUWS432 EVO

432 EVO introduceert twee nieuwe modellen

Fabrikant | 01 september 2016 | Fotografie Fabrikant | 432 EVO

Met het nieuwe hifiseizoen in aantocht, introduceert Klinkt Beter twee nieuwe 432 EVO modellen.

1. 432 EVO AEON

Klinkt Beter heeft de timing van de 432 EVO muziekservers aanzienlijk verbeterd en heeft een opvolger voor de 432 EVO HIGH-END klaar: de 432 EVO AEON.

Zo bevat het nieuwe 432 EVO AEON model een verbeterde USB3 interface die geclocked wordt via een apart master clock bord voor een nog lagere jitter. Verder werd de timing van het custom Linux OS getuned, zodat kritische audio processen niet langer moeten concurreren met systeemprocessen.

Op het AEON model loopt alle audio op één dedicated core, met een custom scheduler i.p.v. de standaard 1.000 Hz scheduler. Deze laatste zorgt namelijk voor heel wat meetbare software jitter omdat processen tot 1.000x per seconde kunnen worden onderbroken, en deze 1000 Hz is standaard op bijna alle op linux gebaseerde streamers

De nieuwe AEON gaat 5.000 € kosten en bestaande 432 EVO HIGH-END klanten zullen voor het verschilbedrag tussen beide modellen kunnen upgraden. Hifi Corner in Antwerpen heeft het nieuwe AEON model per direct voor u demonstratieklaar, en bij HIFI FAN aan de Belgische kust en Audioperfect nabij Brugge kan u vanaf september het nieuwe AEON model beluisteren.

2. 432 EVO HIGH-END met I2S

De 432 EVO HIGH-END is het “in staat tot topprestaties“ model zoals gereviewed door Music Emotion, en blijft gewoon in productie, en je zal voortaan kunnen kiezen tussen een high-end USB of I2S uitgang.

Bij I2S wordt de clock en audio apart over de kabel gestuurd, waardoor de ontvanger, meestal een DAC, geen clock recovery hoeft te doen. Dat levert volgens sommigen hoorbare verbeteringen op t.o.v. SPDIF en slaat tegelijkertijd ook een aantal stappen bij USB over.

Er is ook een I2S versie klaar voor de Lyngdorf TDAI-2170, waardoor het signaal vanuit de EVO all the way tot in de Lyngdorf in het I2S domein blijft.

Omdat 432 EVO alle digitale standaarden wil gaan ondersteunen, kan je voortaan de EVO nu ook met I2S bestellen. De prijs blijft ongewijzigd t.o.v. USB in geval van I2S via een HDMI connector: 4.000 €

En er is meer…

1. 432 EVO ESSENCE met vernieuwd logo
De 432 EVO ESSENCE, de muziekserver met ingebouwde DAC en SPDIF uitgang, wordt voortaan  uitgeleverd met een custom logo.

2. 432 EVO op de X-FI
432 EVO staat dit jaar op de X-FI in de Recover Room bij onze reseller Audiomaat uit Tilburg. Je vindt Audiomaat in kamer 119, de eerste kamer links net na de ingang.

3. 432 EVO draait nu ook Roon
432 EVO is Roon Partner en Roon draait voortaan ook op de 432 EVO waarbij alles wat Roon kan zien, nu ook in 432 Hz of bitperfect kan afgespeeld worden.

Roon is beschikbaar als optie tegen meerprijs. Contacteer je reseller voor de mogelijkheden. Ook bestaande 432 EVO klanten kunnen Roon gebruiken en de machine moet mogelijk zelfs niet binnen gezien onze slimme VPN verbindingen.

Meer info rond Roon volgt binnen enkele weken via een apart persbericht.

4. 432 EVO STANDARD nu ook met zwevende HDD ophanging
Het HIGH-END en AEON model gebruiken voor de HDD een spring suspension systeem waardoor microfonie en trillingen naar de behuizing drastisch worden verminderd. Dit systeem is echter alles behalve éénvoudig in mekaar te zetten gezien o.a. op maat gemaakte veren op specificatie van 432 EVO ingezet worden.

Voor ons instapmodel, de STANDARD, die nadien kan geupgrade worden naar het HIGH-END of AEON model tegen het verschilbedrag, voorzien we voortaan het swing suspension systeem. Dit systeem werd initieel bedacht voor het veilig transport van de EVO's naar onze resellers, maar bleek ook nuttige eigenschappen aan boord te hebben om trillingen verder te reduceren en de geluidskwaliteit te verbeteren, en is voortaan standaard op onze STANDARD.

Meer info
http://432evo.be
http://x-fi-audioshow.nl/deelnemers/audio-maat/

MERK

EDITORS' CHOICE