NIEUWSLibratone

IFA 2016: Noise cancelling hoofdtelefoons van Libratone

Libratone komt met twee nieuwe hoofdtelefoons: een draadloze on-ear en een in-ear met Lightning-aansluiting. Beide modellen zijn voorzien van active noise cancelling en komen, zoals we van Libratone gewend zijn, in verschillende kleuren.

“Alleen je muziek harder zetten wanneer er veel geluid om je heen is, werkt niet altijd,” vertelt de CEO van Libratone. “Maar ook volledige ANC kan gevaarlijk zijn: in het verkeer wil je bijvoorbeeld juist wel geluid van buitenaf kunnen horen.” Daarom heeft het Deense merk de nieuwe hoofdtelefoons niet alleen uiterust met active noise cancelling (ANC), maar ook met CityMix. Dat is een systeem waarmee je de ANC kunt instellen op vijf verschillende niveaus zodat je zelf kunt kiezen hoeveel geluid van buitenaf je wilt dempen.

Q Adapt on-ear

Deze hoofdtelefoon is volledig draadloos en is uitgerust met een microfoon in de oorschelp om ook telefoongesprekken te kunnen voeren. Het bedienen gaat via sensoren en handbewegingen: zodra je de hoofdtelefoon afzet stopt de muziek en het geluid kun je tijdelijk dempen met één handbeweging. Dankzij Bluetooth+1 kun je twee exemplaren koppelen om samen muziek te luisteren vanaf één apparaat.

Q Adapt in-ear

Hoofdtelefoons met de nieuwe Lightning connector voor iPhones en iPads, ze zijn er nog niet veel. Toch heeft Libratone besloten de nieuwe Q Adapt in-ear te voorzien van Apple’s nieuwe aansluiting, zodat de hoofdtelefoon geen extra batterijen nodig heeft om de ANC goed te laten werken. In de kabel is een microfoon verwerkt voor telefoongesprekken en Siri-bediening. Voor optimaal comfort is de hoofdtelefoon zo licht mogelijk gemaakt en zijn de oordopjes gemaakt van duurzaam rubber. Bovendien worden er drie verschillende maten meegeleverd.

Voor de Q Adapt on-ear betaal je 249 euro, deze is verkrijgbaar in de kleuren Elegant Nude, Cloudy White en Stormy Black. Voor de in-ear versie betaal je 179 euro en die is verkrijgbaar in dezelfde kleuren, plus Rose White. Je zult alleen wel even moeten wachten tot oktober.


EDITORS' CHOICE